21246166_476088652753148_721321089058136

MINTTU-SUKLAAKAKKU

 

pohja:

1 pötkö Minttu Domino-keksejä

50 g voita sulatettuna

 

 

 

suklaamousse:

2 dl kuohukermaa vaahdotettuna

1 prk (250 g) mascarponea

2 keltuaista

1/4 dl sokeria

2 liivatelehteä

1/2 dl Kissan Minttu-likööriä

200 g tummaa (80 %) suklaata sulatettuna

2 valkuaista vaahdotettuna

 

 

 

Kissan Minttu-mousse:

2 1/2 liivatelehteä

2 dl kuohukermaa 

1 prk mascarpone-juustoa

1 dl Kissan Minttu-likööriä

1/2 dl kiehuvan kuumaa Kissan Minttu-likööriä

2 valkuaista vaahdotettuna

 

 

 

koristeluun:

tummaa suklaata sulatettuna

mintunlehtiä

tuoreita mansikoita

 

 

 

 

Laita suklaakerroksen liivatteet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi.

Aseta reunavuoka (halk. 18 cm) tarjoilulautaselle, murskaa keksit tehosekoittimessa ja sekoita voisula joukkoon. Painele seos kakun pohjaksi. Venytä sitten reunavuoka halkaisijaltaan 20 cm:n, niin että keksipohja tulee jäämään piiloon täytteen sisään.

 

Laita suklaamoussen liivatelehdet kylmään veteen likoamaan 10 minuutiksi.  

 

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.

Vatkaa toisessa kulhossa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi.

Vatkaa kolmannessa kulhossa kerma vaahdoksi. Tässä järjestyksessä tehtynä pärjää yhdellä vatkaimella.

 

Sekoita mascarpone keltuaisvaahdon joukkoon.

Kuumenna likööri, purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan likööriin.

Vatkaa seos ohuena nauhana keltuais-mascarponeseoksen joukkoon. Kääntele sekaan vaahdotettu kerma. Kääntele sulatettu suklaa täytteen joukkoon.

Kääntele lopuksi joukkoon valkuaisvaahto.

Kaada täyte pohjan päälle vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa pari tuntia.

 

 

Valmista sitten Kissan Minttu-mousse:

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. 

Vatkaa ensin valkuaisen vaahdoksi ja sitten vatkaa toisessa kulhossa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon mascarpone ja 1 dl likööriä. Kuumenna 1/2 dl likööriä kiehuvan kuumaksi ja liuota liivatteet siihen.  Vatkaa seos ohuena nauhana täytteen joukkoon.  

Kääntele lopuksi joukkoon valkuaisvaahto.

Kaada täyte pohjan päälle vuokaan, tasoita ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli.

 

Irrota reunavuoka ja koristele kakku.

 

21316218_476087966086550_208574070404033