22089484_488196331542380_885664376481852

KANTARELLIPIIRAS

 

pohja:

100 g pehmeää voita

1 dl perunasosejauhetta

1 dl spelttijauhoja

1 dl vehnäjauhoja

1/2 tl leivinjauhetta

1 dl kylmää vettä

 

 

 

täyte:

noin 1 l kantarelleja silputtuna

1 sipuli silputtuna

1 valkosipulinkynsi silputtuna

voita

Falksalt Gourmet-herkkutattisuolaa

mustapippuria myllystä

kuivattua timjamia

200 g kantarelli-tuorejuustoa

1 prk Creme Bonjour Cuisine Sipulisekoitus-fraichea

2 kananmunaa

 

 

 

pinnalle:

150 g Mustaleima Emmental-raastetta

 

 

 

 

Nypi voi ja kuivat ainekset murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi.  Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan ja pistelele haarukalla. Esipaista pohjaa 225 asteisessa uunissa 10 minuuttia. 

 

Laita sienet kuivalle pannulle ja hauduta hetki, jotta suurin osa nesteestä haihtuu pois. Lisää reilun kokoinen nokare voita ja silputut sipulit ja paista kunnes sipuli pehmenee. Lisää ripaus suolaa ja sekä timjamia ja pyöräytä sekaan reilusti mustapippuria myllystä.

Siirrä pannu pois levyltä ja lisää tuorejuusto.  Sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon fraiche ja kananmunat. Mausta maun mukaan timjamilla, suolalla ja mustapippurilla. Kaada täyte vuokaan esipaistetun pohjan päälle ja ripottele vielä pinnalle juustoraastetta.

Kypsennä piiras 225 asteisessa uunissa noin 35 minuuttia.