KANTARELLIPIIRAS
pohja:
100 g pehmeää voita
1 dl perunasosejauhetta
1 dl spelttijauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1 dl kylmää vettä
täyte:
noin 1 l kantarelleja silputtuna
1 sipuli silputtuna
1 valkosipulinkynsi silputtuna
voita
Falksalt Gourmet-herkkutattisuolaa
mustapippuria myllystä
kuivattua timjamia
200 g kantarelli-tuorejuustoa
1 prk Creme Bonjour Cuisine Sipulisekoitus-fraichea
2 kananmunaa
pinnalle:
150 g Mustaleima Emmental-raastetta
Nypi voi ja kuivat ainekset murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi. Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan ja pistelele haarukalla. Esipaista pohjaa 225 asteisessa uunissa 10 minuuttia.
Laita sienet kuivalle pannulle ja hauduta hetki, jotta suurin osa nesteestä haihtuu pois. Lisää reilun kokoinen nokare voita ja silputut sipulit ja paista kunnes sipuli pehmenee. Lisää ripaus suolaa ja sekä timjamia ja pyöräytä sekaan reilusti mustapippuria myllystä.
Siirrä pannu pois levyltä ja lisää tuorejuusto. Sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon fraiche ja kananmunat. Mausta maun mukaan timjamilla, suolalla ja mustapippurilla. Kaada täyte vuokaan esipaistetun pohjan päälle ja ripottele vielä pinnalle juustoraastetta.
Kypsennä piiras 225 asteisessa uunissa noin 35 minuuttia.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.