20914187_471964773165536_672081073818872

TIMJAMI-VALKOSIPULIVOI

 

200 g pehmeää voita

6 valkosipulinkynttä puristettuna

timjaminlehtiä, niin paljon kuin jaksat nyppiä

 

 

 

Sekoita ainekset keskenään ja kääri leivinpaperin avulla pötköksi. Laita jääkaappiin kovettumaan. Maustevoi säilyy noin viikon ajan jääkaapissa. Jos säilytät pitempään, pakasta voi viipaleina.

 

 

 

 

KANTARELLIRISOTTO

 

1 sipuli

2 valkosipulin kynttä

1 l kantarelleja silputtuna

voita

loraus oliiviöljyä

ripaus Falksalt Gourmet herkkutattisuolaa

1-2 tl kuivattua timjamia

3 dl risottoriisiä

2 dl kuivaa valkoviiniä

3 rkl kantarellifondia

9 dl vettä

2 dl parmesaaniraastetta

nokare voita

mustapippuria

2 rkl puolikuivaa sherryä

 

 

 

 

Hienonna sipuli ja valkosipuli. Keitä esim. vedenkeittimellä 9 dl vettä ja sekoita siihen fondi. Laita silputut sienet kuivaan teflonkasariin (mulla sellainen paistinpannutyyppinen, jossa on korkeat reunat ja kansi). Hauduta sieniä hetki, jotta nestettä haihtuu vähän pois. Lisää pannulle reilu nokare voita ja silputut sipulit. Paista viitisen minuuttia. Lisää loraus oliiviöljyä ja riisit. Kuullota sekoitellen hetki, kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi.  Kaada sekaan valkoviini ja anna kiehua, kunnes lähes kaikki viini on imeytynyt riisiin.
Ala sitten lisätä kuumaa kasvislientä riisin sekaan desi tai pari kerrallaan. Hämmennä risottoa koko ajan. Tämä vaihe kestää noin parikymmentä minuuttia, eli niin kauan kunnes riisi alkaa olla kypsää (jätä kuitenkin hieman purutuntumaa) ja risoton rakenne kermainen ja valuva. Lisää lopuksi vielä sherry.
Lisää risottoon lopuksi reilusti parmesaaniraastetta, mustapippuria myllystä, nokare voita Anna risoton maustua pari minuuttia kannen alla (älä jätä tätä vaihetta väliin!).
Tarjoa risotto heti parmesanraasteen kera.

 

 

 

 

VASIKAN SISÄFILEEPIHVIT

 

1-2 vasikan sisäfileepihviä/hlö

suolaa myllystä 

mustapippuria myllystä 

timjami-valkosipulivoita

 

 

 

Kuumenna pannu ja laita siihen reilun kokoinen nokare timjami-valkosipulivoita. Mausta pihvit suolalla ja mustapippurilla. Paista pihvit nopeasti, noin2 minuuttia/puoli. 

 

Nosta paistettu pihvi risoton päälle lautaselle ja laita pihvin päälle vielä nokare timjami-valkosipulivoita sulamaan.

 

 

Viinilasillinen: Tommasi Ripasso Valpolicella