21191944_475813756113971_841549571101805

TIMJAMI-VALKOSIPULIVOI

 

200 g pehmeää voita

6 valkosipulinkynttä puristettuna

timjaminlehtiä, niin paljon kuin jaksat nyppiä

 

 

 

Sekoita ainekset keskenään ja kääri leivinpaperin avulla pötköksi. Laita jääkaappiin kovettumaan. Maustevoi säilyy noin viikon ajan jääkaapissa. Jos säilytät pitempään, pakasta voi viipaleina.

 

 

 

 

KUKKAKAALIGRATIINI

 

1 iso kukkakaali

Herbamarea

ripaus mustapippuria myllystä

1 dl kuohukermaa

1 dl vettä

1/2 pkt Koskenlaskija Voimakas-sulatejuustoa

 

 

 

 

pinnalle:

parmesanraastetta

 

 

 

 

Huuhdo kukkakaali huolellisesti ja irrota nuput toisistaan. Höyrytä kukkakaali höyrykattilassa.  Kukkakaali saa jäädä vähän napakaksi. Kaada höyrytetty kukkakaali voideltuun uunivuokaan ja mausta Herbamarella ja pyöräytä pintaan hiukan mustapippuria myllystä.  Mittaa kerma ja vesi kattilaan ja kuumenna. Lisää sulatejuusto paloina ja sekoittele, kunnes seos on tasaista. Kaada kerma-sulatejuustoseos vuokaan kukkakaalien päälle ja ripottele pinnalle raastettua parmesaania. Gratinoi 225 asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin. 

 

 

 

 

HUNAJAISET SIPULIRENKAAT 

 

4 kesäsipulia renkaina

2 rkl voita

1 rkl oliiviöljyä 

2 rkl juoksevaa hunajaa 

1 tl suolaa 

 

 

 

 

Paista sipulirenkaita miedolla lämmöllä voin ua oliiviöljyn seoksessa noin 10 minuuttia, kunnes sipulirenkaat pehmenevät. Lisää hunajaa ja suolaa maun mukaan.

 

 

 

 

Lisäksi:

Siikaa fileinä, paista valkosipuli-timjamivoissa

Voissa paistettuja herkkutattiviipaleita

Uusia perunoita

 

21151605_475813736113973_196418228090192

Viinilasillinen: Yalumba Y Series Riesling