PÄHKINÄ-SUKLAAFUDGE
200 g tummaa (50-60 %) suklaata
3 dl kuohukermaa
3 dl sokeria
1/2 dl juoksevaa hunajaa
50 g voita
1 1/2 dl hasselpähkinärouhetta
pinnalle:
hasselpähkinärouhetta
Vuoraa 16 x 16 cm kokoinen neliövuoka leivinpaperilla.
Rouhi suklaa karheaksi rouheeksi.
Mittaa kerma ja sokeri kattilaan. Kuumenna, kunnes seos kiehahtaa ja lisää sekaan hunaja ja voi.
Anna kiehua hiljalleen, kunnes seos sakenee. Tee jöhmettymiskoe: tiputa toppa seosta kylmään vesilasiin. Jos seos jähmettyy, se on sopivaa. Jos seos ei jähmety, jatka keittämistä ja tee uusi hyytymiskoe hetken kuluttua.
Sekoita massan joukkoon suklaa ja hasselpähkinärouhe ja kaada seos vuokaan. Tasoita pinta ja ripottele pinnalle hasselpähkinärouhetta.
Nosta vuoka jääkaappiin jähmettymään. Leikkaa fudget terävällä öljytylöä veitsellä neliöiksi. Säilytä fudget jääkaapissa.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.