18664702_428072650888082_108031284370504

VALKOSIPULISET PERUNANYYTIT

4 kpl

 

6 Rosamundaa 

tilkka öljyä 

8 valkosipulinkynttä hienonnettuna 

suolaa myllystä 

valkopippuria myllystä 

1 prk Koskenlaskija Ruoka maustamaton

 

 

 

 

Kuori ja viipaloi perunat. Keitä perunaviipaleita suolalla maustetussa vedessä noin 5-10 minuuttia. Tämän vaiheen voit tehdä jo hyvissä ajoin etukäteen.

Perunaviipaleet saavat jäädä kunnolla napakoiksi, sillä ne kypsennetään loppuun grillissä.

 

Ota esille 4 suurehkoa arkkia vahvaa foliota. Sipaise folioiden pintaan hiukan öljyä, etteivät perunat tartu kiinni.

Jaa perunaviipaleet folioihin ja jaa jokaiseen nyyttiin perunaviipaleiden päälle 2 hienonnettua valkosipulinkynttä. 

 

Pyöräytä päälle suolaa ja valkopippuria myllystä. 

Jaa Koskenlaskija Ruoka perunoiden päälle. Sulje nyytit tiiviisti ja grillaa kypsiksi (tähän menee noin 10-15 minuuttia).

 

 

 

18664677_428072684221412_490088961209791

 

GRILLATUT KARITSAN SISÄFILEET

 

noin 300 g karitsan sisäfileitä 

 

 

 

marinadi:

2 rkl sherryä 

2 rkl oliiviöljyä 

2 rkl muscovadosiirappia

1/2 tl suolaa 

1/2 tl mustapippurirouhetta 

1/2 tl viherpippureita rouhittuna

2 valkosipulinkynttä silputtuna 

muutama oksa tuoretta timjamia

muutama oksa tuoretta rosmariinia

 

 

 

 

Sekoita marinadin ainekset kannellisessa kulhossa. Kääntele sekaan karitsanfileet ja anna marinoitua jääkaapissa yön yli. 

Ota fileet huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen grillaamista.

 

 

 

 

 

SHERRY-PUNAVIINIKASTIKE

 

nokare voita

1 iso punasipuli silputtuna

3 valkosipulinkynttä viipaloituna

1 porkkana

1 palsternakka

2 dl täyteläistä punaviiniä

2 dl puolikuivaa sherryä

2 dl Demi Glace-kastikepohjaa

2 tummaa fondikuutiota

3 laakerin lehteä

3 rkl muscovadosiirappia

2 rkl viikunabalsamicoa 

1/2-1 tl suolaa

1 tl mustapippurirouhetta

muutama oksa tuoretta timjamia

muutama oksa tuoretta rosmariinia

 

 

 

 

Silppua punasipuli ja kuullota sitä hetki voissa, jotta se pehmenee. Kuori ja viipaloi kasvikset ja lisää kattilaan.

Lisää punaviini ja sherry.

Mittaa loput ainekset kattilaan ja keitä puolisen tuntia. 

Siivilöi puhtaaseen kattilaan ja suurusta tarvittaessa, itse en suurustanut.

Suurustaminen: Sekoita 1 rkl maissijauhoja ja 1/2 dl kylmää vettä. Lisää suurus ohuena nauhana siivilöidyn kastikkeen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kiehauta ja lisää halutessasi vielä nokare voita kiiltoa antamaan.

 

 

 

Lisukkeeksi grillasin myös pekoniin kiedottua parsaa.

 

18670846_428072667554747_257455921606311

Viinilasillinen: Nederburg Winemaster's Reserve Shiraz