VALKOSIPULISET PERUNANYYTIT
4 kpl
6 Rosamundaa
tilkka öljyä
8 valkosipulinkynttä hienonnettuna
suolaa myllystä
valkopippuria myllystä
1 prk Koskenlaskija Ruoka maustamaton
Kuori ja viipaloi perunat. Keitä perunaviipaleita suolalla maustetussa vedessä noin 5-10 minuuttia. Tämän vaiheen voit tehdä jo hyvissä ajoin etukäteen.
Perunaviipaleet saavat jäädä kunnolla napakoiksi, sillä ne kypsennetään loppuun grillissä.
Ota esille 4 suurehkoa arkkia vahvaa foliota. Sipaise folioiden pintaan hiukan öljyä, etteivät perunat tartu kiinni.
Jaa perunaviipaleet folioihin ja jaa jokaiseen nyyttiin perunaviipaleiden päälle 2 hienonnettua valkosipulinkynttä.
Pyöräytä päälle suolaa ja valkopippuria myllystä.
Jaa Koskenlaskija Ruoka perunoiden päälle. Sulje nyytit tiiviisti ja grillaa kypsiksi (tähän menee noin 10-15 minuuttia).
GRILLATUT KARITSAN SISÄFILEET
noin 300 g karitsan sisäfileitä
marinadi:
2 rkl sherryä
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl muscovadosiirappia
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippurirouhetta
1/2 tl viherpippureita rouhittuna
2 valkosipulinkynttä silputtuna
muutama oksa tuoretta timjamia
muutama oksa tuoretta rosmariinia
Sekoita marinadin ainekset kannellisessa kulhossa. Kääntele sekaan karitsanfileet ja anna marinoitua jääkaapissa yön yli.
Ota fileet huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen grillaamista.
SHERRY-PUNAVIINIKASTIKE
nokare voita
1 iso punasipuli silputtuna
3 valkosipulinkynttä viipaloituna
1 porkkana
1 palsternakka
2 dl puolikuivaa sherryä
2 dl Demi Glace-kastikepohjaa
2 tummaa fondikuutiota
3 laakerin lehteä
3 rkl muscovadosiirappia
2 rkl viikunabalsamicoa
1/2-1 tl suolaa
1 tl mustapippurirouhetta
muutama oksa tuoretta timjamia
muutama oksa tuoretta rosmariinia
Silppua punasipuli ja kuullota sitä hetki voissa, jotta se pehmenee. Kuori ja viipaloi kasvikset ja lisää kattilaan.
Lisää punaviini ja sherry.
Mittaa loput ainekset kattilaan ja keitä puolisen tuntia.
Siivilöi puhtaaseen kattilaan ja suurusta tarvittaessa, itse en suurustanut.
Suurustaminen: Sekoita 1 rkl maissijauhoja ja 1/2 dl kylmää vettä. Lisää suurus ohuena nauhana siivilöidyn kastikkeen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kiehauta ja lisää halutessasi vielä nokare voita kiiltoa antamaan.
Lisukkeeksi grillasin myös pekoniin kiedottua parsaa.
Viinilasillinen: Nederburg Winemaster's Reserve Shiraz
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.