19148931_440593166302697_731568730533064

TEX MEX-RULLAVOILEIPÄKAKKU

 

 

12 viipaletta täysjyväpaahtoleipää

 

 

 

kostutus:

1 kanafondikuutio

3 dl vettä

 

 

 

 

täyte:

2 valkosipulinkynttä hienonnettuna

1 pieni punasipuli silputtuna

tilkka oliiviöljyä 

1/2 prk Koskenlaskija Ruoka Cheddar

75 g Poppamies Mango Habanero-majoneesia 

1 prk (150 g) creme fraiche

1/2 rkl juustokuminaa

1/2 rkl korianterijauhetta

2 tl savustettua paprikajauhetta

1 1/2 rkl Poppamies Garlic Rub-mausteseosta 

mustapippuria myllystä

1 keltainen paprika pieneksi silputtuna

1 pkt (200 g) Vuolu-broileria, silppua pieneksi veitsellä

 

 

 

 

kuorrutus:

1 prk Koskenlaskija Ruoka Cheddar

 

 

 

 

koristeluun:

chilin makuisia tortillasipsirulllia

miniluumutomaatteja

kurkkua

punasipulia renkaina

ananaskirsikoita 

 

 

 

 

Leikkaa leipäviipaleista reunat ja lado viipaleet kelmun päälle 4 vierekkäin ja 3 peräkkäin. Kostuta.

 

Kuullota sipulisilput öljyssä pehmeäksi ja anna jäähtyä.

 

Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään ja levitä täyte kostutettujen leipäviipaleiden päälle. Kääri kelmun avulla tiiviiksi rullaksi. Painele kelmu tiiviisti rullan pintaan ja kääri rulla vielä folioon. Anna makujen tasaantua jääkaapissa yön yli.

 

Kuorruta kakku Cheddar Koskenlaskijalla ja koristele haluamallasi tavalla.

 

Vinkki! Koskenlaskija Ruoka Cheddarin voi korvata sulattamalla yhden paketillisen (200 g) cheddar-sulatejuustoviipaleita kattilassa kermatilkan (noin 1/2 dl) kanssa.  

 

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2012.8.2015%2

Kakusta voi tehdä myös perinteisemmän muotoisen kokoamalla paahtoleipäviipaleet kerroksittain tarjottimelle. Tässä kuvan kakussa on kaksinkertainen annos täytettä ja Lidlin paahtoleipää meni noin 2 1/2 paketillista. Kuorrutukseen meni 3 prk Cheddar-Koskenkaskijaa.