18767848_430533097308704_857645578127080

SUKLAAJÄÄTELÖ

noin 1 litra valmista jäätelöä

 

 

2 kananmunaa

1/4 dl sokeria

2 dl kuohukermaa vaahdotettuna

1/2 dl glukoosisiirappia

200 g tummaa (60 %) suklaata sulatettuna

 

 

 

 

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi.

Vatkaa toisessa kulhossa kerma vaahdoksi. Tässä järjestyksessä tehtynä pärjää yhdellä vatkaimella.

Sekoita glukoosisiirappi muna-sokerivaahdon joukkoon.

Kääntele sekaan vaahdotettu kerma. Sulata suklaa vesihauteessa tai sulatusteholla mikrossa ja kääntele se massan joukkoon.

 

 

Kaada jäätelömassa sitten noin litran vetoiseen pakasterasiaan ja pakasta vähintään 8 tuntia, mielellään yön yli, niin massasta saa pyöriteltyä palloja jäätelökauhalla.