18952628_437219866640027_198726497191759

RAPARPERISIIRAPPI

 

4 dl raparperipaloja

4 dl sokeria

4 dl vettä

 

 

 

Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä miedolla lämmöllä noin 10-15 minuuttia. Anna jäähtyä hetki, siivilöi ja kaada puhtaaseen lasipulloon. Käytä drinkkeihin tai vaikkapa jäätelön kastikkeena.

 

 

 

RAPARPERISANGRIA

 

3 limeä viipaloituna

jäisiä mansikoita

jääpaloja

muutama mintun oksa 

1 dl raparperisiirappia

1 dl Triple Sec

1 1/2 dl Schweppes Russchian

2 dl kivennäisvettä

1/2 plo (3 3/4 dl) kuivaa kuohuviiniä

 

 

 

Pese limetit huolellisesti ja leikkaa ne lohkoiksi. Laita limelohkot, mansikat, mintun oksat sekä jääpalat kannuun tai boolimaljaan. Kaada päälle Triple Sec, Russchian ja kivennäisvesi ja sekoita. Lisää lopuksi kuohuviini.

Sekoita varovasti ja tarjoile heti.