19148986_440593246302689_769147930625873

RAPARPERI-DOOLEY'S-BRITA

 

 

Aloita raparperihillokkeesta:

 

raparperihilloke:


8 dl raparperipaloja

2 dl sokeria

tilkka vettä

 

 

 

 

Kiehauta kuoritut, pilkotut raparperit pienessä vesitilkassa yhdessä sokerin kanssa ja anna jäähtyä.

 

 

 

 

BRITAKAKKU

 

pohja:

125 g voita

1 dl sokeria

2 keltuaista

1 dl maitoa

1 1/2 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

 

 

 

 

päällys:

2 valkuaista

1 1/2 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

50 g mantelilastuja

 

 

 

 

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinaan vuorotellen jauhoseos ja maito. Sekoita taikina tasaiseksi. Levitä seos uunipellille leivinpaperin päälle.

 

Vatkaa päällystä varten valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokerit ja vatkaa sekaisin. Vaahdon täytyy pysyä kulhossa, kun kulhon kääntää ylösalaisin. Levitä päällys taikinan päälle tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele päälle mantelilastut. Paista 175 asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia, kunnes marenki päällä on saanut väriä. Anna jäähtyä.

 

 

 

 

 

DOOLEY´S-KERMAVAAHTO

 

3 dl kuohukermaa

3/4 dl jääkaappikylmää Dooley´s-likööriä

 

 

 

 

Mittaa kulhoon kuohukerma, jääkaappikylmä Dooley´s sekä tomusokeri. Vatkaa vahdoksi. Seos vatkautuu paljon hitaammin kuin pelkkä kerma, mutta se vaahtoutuu kyllä, kun jaksaa vatkata tarpeeksi kauan.

 

 

 

 

 

Leikkaa kakku kahtia keskeltä. Aseta pohja tarjoiluvadille ja levitä raparperihilloke 

pohjan päälle. Pursota Dooley's-kermavaahto hillokkeen päälle. Laita toinen puolisko kakusta täytteen päälle. Siivilöi vielä pinnalle tomusokeria ja koristele tuoreilla mansikoilla.