joulukuu%202011%20013.jpg

PÄHKINÄ-SUKLAAFUDGE

 

200 g tummaa (50-60 %) suklaata 

3 dl kuohukermaa 

3 dl sokeria 

1/2 dl juoksevaa hunajaa 

50 g voita

1 1/2 dl hasselpähkinärouhetta 

 

 

 

pinnalle:

hasselpähkinärouhetta 

 

 

 

Vuoraa 16 x 16 cm kokoinen neliövuoka leivinpaperilla. 

Rouhi suklaa karheaksi rouheeksi.

Mittaa kerma ja sokeri kattilaan. Kuumenna, kunnes seos kiehahtaa ja lisää sekaan hunaja ja voi.

Anna kiehua hiljalleen, kunnes seos sakenee. Tee jöhmettymiskoe: tiputa toppa seosta kylmään vesilasiin. Jos seos jähmettyy, se on sopivaa. Jos seos ei jähmety, jatka keittämistä ja tee uusi hyytymiskoe hetken kuluttua.

Sekoita massan joukkoon suklaa ja hasselpähkinärouhe ja kaada seos vuokaan. Tasoita pinta ja ripottele pinnalle hasselpähkinärouhetta.

Nosta vuoka jääkaappiin jähmettymään. Leikkaa fudget terävällä öljytylöä veitsellä neliöiksi. Säilytä fudget jääkaapissa.