MANSIKKAINEN KUOHUVIINIKAKKU
pohja:
100 g tummaa suklaata
50 g voita
2 kananmunaa
1 dl sokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
kostutus:
1 dl maitoa
täyte:
8 liivatelehteä
3 dl kuohukermaa vaahdotettuna
1 prk (250 g) mascarponea
5 dl mansikkasosetta
2 dl Fresitaa
3/4 dl tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria
3 limetin raastettu kuori + mehu
kiille:
4 liivatelehteä
4 dl Fresitaa
koristeluun:
mansikoita
limeviipaleita
minttua
Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi.
Sulata voi ja suklaa. Vaahdota kananmunat ja sokeri.
Sekoita vaahdon joukkoon sulatettu voi-suklaaseos sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 10-15 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä kunnolla
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi.
Sekoita Fresita mansikkasoseen joukkoon.
Sekoita mascarpone, mansikkasose-Fresita seos, tomusokeri, vaniljasokeri sekä limenkuoriraaste kermavaahdon joukkoon.
Kuumenna limemehu.
Purista liivatteista vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan limemehuun. Vatkaa seos ohuena nauhana täytteen joukkoon.
Valmista kiille: Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Kuumenna noin 1/2 dl Fresitaa, purista liivatteista vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan Fresitaan. Vatkaa seos ohuena nauhana kylmän Fresitan joukkoon.
Kaada seos hyytyneen kakun päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään yön yli.
Koristele kakku limeviipaleilla, tuoreilla mansikoilla sekä mintunlehdillä.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.