19059204_437220366639977_633044077241750

MANSIKKA-RAPARPERITÄYTEKAKKU

 

pohja:

4 kananmunaa 

1 1/2 dl sokeria 

1 1/2 dl vehnäjauhoja 

1/2 dl perunajauhoja 

1 tl leivinjauhetta 

 

 

 

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään, siivilöi vaahdon joukkoon ja kääntele varovasti sekaisin.  Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan (halk. 20 cm) ja paista 175 asteisessa uunissa 25-30 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla. Anna pohjan jäähtyä 5-10 minuuttia vuoassaan ennen kumoamista. Pohja kannattaa paistaa täyttöä edeltävänä päivänä, niin se ei murene niin helposti leikattaessa.

 

 

 

 

kostutus:

4 dl maitoa

1 rkl vaniljasokeria 

 

 

 

 

 

raparperihilloke:

300 g raparperipaloja

1 1/2 dl sokeria

1 rkl vettä

 

 

 

 

Mittaa raparperipalat, sokeri ja vesi kattilaan ja keitä noin 15 minuuttia. Soseuta hilloke sauvasekoittimella. Anna hillokkeen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

 

HUOM! Raparperihillokkeen voit hyvin keittää valmiiksi jo muutamaa päivää ennen kakun täyttämistä.

 

 

 

 

 

RAPARPERIMOUSSE (täytekakun ylempi täytekerros):

3 liivatelehteä

2 dl kuohukermaa

1/2 prk (125 g) mascarponea

1/2 rkl vaniljasokeria

raparperihilloke

 2 rkl kiehuvan kuumaa vettä

 

 

 

 

 

MANSIKKAMOUSSE (täytekakun alempi täytekerros):

 

3 liivatelehteä 

1 dl kuohukermaa vaahdotettuna 

1/2 prk (125 g) maitorahkaa 

2 dl mansikkasosetta 

2 tl vaniljasokeria 

1/2 dl sokeria  

2 rkl mansikkamehua

 

 

 

koristeluun:

8 dl kuohukermaa

tomusokeria maun mukaan 

noin 1/2 l tuoreita mansikoita

sitruunamelissaa

 

 

 

 

 

Vuoraa kelmulla vuoka, jossa paistoit kakun. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan ja laita kakun päällimmäiseksi tuleva levy vuokaan leikkuupinta ylöspäin. Kostuta kolmasosalla nesteestä. 

 

 

Tee raparperitäyte:

 

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Sekoita mascarpone, vaniljasokeri sekä raparperihilloke kermavaahdon joukkoon. 

Purista liivatteista vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan vesitilkkaan. Vatkaa seos ohuena nauhana täytteen joukkoon.

 

 

Kaada raparperitäyte vuokaan kakkupohjan päälle.

 

 

Nosta keskimmäinen kakkulevy päälle ja kostuta sekin kolmasosalla nesteestä.

 

 

Tee mansikkatäyte: Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kuumenna mansikkamehu esim. kahvikupissa mikrossa.

Sekoita rahka, mansikkasose ja sokeri kermavaahdon joukkoon.

Purista liivatteista vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan mansikkamehuun. Vatkaa seos ohuena nauhana täytteen joukkoon.

 
 
Kaada mansikkatäyte vuokaan kakkupohjan päälle.
 
 
 

Kostuta viimeisen kakkulevyn leikkuupintaa hiukan nesteellä ja nosta sitten täytteen päälle vuokaan leikkuupinta alaspäin. Kostuta lopulla nesteellä. Peitä kelmulla ja anna täytteiden hyytyä yön yli jääkaapissa.

 
 

Kumoa kakku seuraavana päivänä tarjoilulautaselle.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta maun mukaan tomusokerilla.

Pursota kakun reunat kermavaahdolla.

 

Koristele kakku mansikkaviipaleilla ja sitruunamelissalla.