18951239_437220319973315_249137152586324

KINKKUVOILEIPÄKAKKU

 

leipä:

30 g hiivaa

3 dl kädenlämpöistä vettä

1/2 tl suolaa

1 rkl sokeria

1/2 dl rypsiöljyä

noin 5-6 dl sämpyläjauhoja

 

 

 

kostutus:

1 1/2 lihaliemikuutiota

8 dl:n vettä (käytä sen verran kuin katsot parhaaksi, itselläni jäi lientä hiukan yli)

 

 

 

täyte 1: 

200 g paprika-chili-tuorejuustoa

1/2 prk (75 g) creme fraichea

150 g ohuen ohut naudan paistia tai pepperonia

mustapippuria myllystä

 

 

 

täyte 2: 

1/2 prk (75 g) creme fraichea

300 g palvikinkkua

200 g cheddar-sulatejuustoa

2 rkl majoneesia

1/2 tl chilijauhetta

mustapippuria myllystä

1 dl ruohosipulisilppua

 

 

 

kuorrutus:

400 g paprika-chili-tuorejuustoa

50 g majoneesia

 

 

 

koristeluun:

punasipulikukkia

ohuen ohut naudanpaistia

ananaskirsikoita

friseesalaattia

miniluumutomaatteja

herneenversoa

 

 

 

Vaivaa taikina monitoimikoneella ja anna kohota liinan alla noin 45-60 minuuttia. Kumoa taikina ja vaivaa se kimmoisaksi, kaada voideltuun kakkuvuokaan (halkaisija 20 cm) nousemaan. Peitä liinalla ja anna kohota noin 45-60 minuuttia. Paista 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä liinalla peitettynä.

 

 

Mittaa naudanpaisti (tai pepperoni) täytteen ainekset monitoimikoneen kulhoon ja surauta tasaiseksi massaksi. Siirrä täyte toiseen astiaan odottamaan.

Kulhoa ei tarvitse pestä välillä, riittää kun kaapii ensimmäiseksi valmistetun täytteen huolellisesti pois kulhosta.

Surauta palvikinkkutäytteen ainekset ruohosipulia lukuunottamatta myös tasaiseksi massaksi. Kääntele ruohosipulisilppu täytteen sekaan.

 

Vuoraa kelmulla vuoka, jossa paistoit kakun.

Kiehauta vesi ja liuota siihen liemikuutiot. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan ja laita kakun päällimmäiseksi tuleva levy vuokaan leikkuupinta ylöspäin. Kostuta. 

Levitä päälle naudanlihatäyte, nosta keskimmäinen kakkulevy päälle ja kostuta. Levitä päälle palvikinkkutäyte. 

Kostuta viimeisen kakkulevyn leikkuupintaa hiukan nesteellä ja nosta se sitten täytteen päälle vuokaan leikkuupinta alaspäin. Kostuta. Peitä kelmulla ja anna makujen tasaantua yön yli jääkaapissa.

 

 

Kumoa kakku seuraavana päivänä tarjoilulautaselle. 

Notkista tuorejuusto kulhossa ja sekoita joukkoon majoneesi. Levitä kuorrute kakun pintaan ja koristele kakku.