LIHAVOILEIPÄKAKKU
leipä:
30 g hiivaa
3 dl kädenlämpöistä vettä
1/2 tl suolaa
1 rkl sokeria
1/2 dl rypsiöljyä
noin 5-6 dl sämpyläjauhoja
kostutus:
1 1/2 lihaliemikuutiota
8 dl:n vettä (käytä sen verran kuin katsot parhaaksi, itselläni jäi lientä hiukan yli)
täyte 1:
200 g paprika-chili-tuorejuustoa
1/2 prk (75 g) creme fraichea
150 g pepperonia (tai ohuen ohut naudanpaisti)
mustapippuria myllystä
täyte 2:
1/2 prk (75 g) creme fraichea
300 g palvikinkkua
200 g cheddar-sulatejuustoa
2 rkl majoneesia
1/2 tl chilijauhetta
mustapippuria myllystä
1 dl ruohosipulisilppua
kuorrutus:
400 g paprika-chili-tuorejuustoa
50 g majoneesia
koristeluun:
ohuen ohut naudanpaistia
ananaskirsikoita
friseesalaattia
miniluumutomaatteja
herneenversoa
Vaivaa taikina monitoimikoneella ja anna kohota liinan alla noin 45-60 minuuttia. Kumoa taikina ja vaivaa se kimmoisaksi, kaada voideltuun kakkuvuokaan (halkaisija 20 cm) nousemaan. Peitä liinalla ja anna kohota noin 45-60 minuuttia. Paista 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä liinalla peitettynä.
Mittaa pepperonitäytteen ainekset monitoimikoneen kulhoon ja surauta tasaiseksi massaksi. Siirrä täyte toiseen astiaan odottamaan.
Kulhoa ei tarvitse pestä välillä, riittää kun kaapii ensimmäiseksi valmistetun täytteen huolellisesti pois kulhosta.
Surauta palvikinkkutäytteen ainekset ruohosipulia lukuunottamatta myös tasaiseksi massaksi. Kääntele ruohosipulisilppu täytteen sekaan.
Vuoraa kelmulla vuoka, jossa paistoit kakun.
Kiehauta vesi ja liuota siihen liemikuutiot. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan ja laita kakun päällimmäiseksi tuleva levy vuokaan leikkuupinta ylöspäin. Kostuta.
Levitä päälle naudanlihatäyte, nosta keskimmäinen kakkulevy päälle ja kostuta. Levitä päälle palvikinkkutäyte.
Kostuta viimeisen kakkulevyn leikkuupintaa hiukan nesteellä ja nosta se sitten täytteen päälle vuokaan leikkuupinta alaspäin. Kostuta. Peitä kelmulla ja anna makujen tasaantua yön yli jääkaapissa.
Kumoa kakku seuraavana päivänä tarjoilulautaselle.
Notkista tuorejuusto kulhossa ja sekoita joukkoon majoneesi. Levitä kuorrute kakun pintaan ja koristele kakku.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.