19059720_439258283102852_695636724307713

GRILLATUT MINIMUREKKEET 

4 kpl

 

1 iso sipuli silputtuna

2 isoa valkosipulinkynttä silputtuna

loraus oliiviöljyä

500 g naudan paistijauhelihaa

1 kananmuna

1 tl suolaa

1 tl savustettua paprikajauhetta

1 t l mustapippurirouhetta

2 tl Poppamies Burger & Ribs Rub-mausteseosta 

1/2 tl Poppamies Savuinen Chilijauhetta

 

 

 

lisäksi:

savusulatejuustoa

4 tuoretta jalapenoa

Amerikan pekonia 

oliiviöljyä

Poppamies Kentucky Bourbon BBG-grillikastiketta

 

 

 

 

Leikkaa jalapenoista kanta pois ja koverra siemenet pois. Täytä jalapenot savusulatejuustolla.

 

Kuullota sipulisilput öljyssä. Sekoita kaikki mureketaikinan ainekset keskenään ja muotoile massasta neljä saman kokoista pihviä. Aseta jokaisen pihvin päälle sulatejuustolla täytetty jalapeno ja muotoile pihvit murekkeiksi. Kietause jokaisen murekkeen ympärille 2 pekonisiivua (kiinnitä pekonisiivujen päät tarvittaessa cocktailtikuilla). Sivele pintaan oliiviöljyä.

 

 

18893444_435148266847187_910027356356050

 

Grillaa murekkeet kypsiksi välillä käännellen.

Glaseeraa murekkeita silloin tällöin Poppamies Kentucky Bourbon BBQ-grillikastikkeella grillauksen aikana. 

Grillatessa kannattaa käyttää grillausalustaa.

 

 

19149213_439258346436179_251951472779983

 

 

 

19247939_439258313102849_477878322252061

HELPPO JA NOPEA SAVUCHILIKASTIKE

 

300 g creme fraichea 

1-1 1/2 rkl Poppamiehen Vampyreetä

 

 

 

Sekoita Vampyree creme fraichen joukkoon ja anna makujen tasaantua jääkaapissa vähintään puolisen tuntia. Tämä kastike toimii mainiosti myös dippikastikkeena!

 

 

 

19149145_439258263102854_773888619663633

LISUKKEET

 

1 pkt esikeitettyjä grillimaisseja, leikkaa puoliksi

1 keltainen paprika 

1 rs (250 g) miniluumutomaatteja 

1 kesäkurpitsa

 

 

 

viskiöljy:

4 1/2 rkl viskiä 

3/4 dl oliiviöljyä 

1 1/2 rkl juoksevaa hunajaa 

3/4 tl  suolaa 

2 valkosipulinkynttä puristettuna 

3/4 tl mustapippurirouhetta 

 

 

 

 

Leikkaa paprika ja kesäkurpitsa lohkoiksi ja laita ne foliovuokaan. Lisää sekaan myös miniluumutomaatit sekä puolet viskiöljystä. Nosta foliovuoka kuumaan grilliin ja grillaa kunnes kasvikset ovat kypsiä.

 

 

Sivele maissintähkät kauttaaltaan viskiöljyllä. 

Grillaa maissintähkiä grillausalustan päällä silloin tällöin käännellen ja sivele grillauksen aikana viskiöljyllä kunnes maissintähkät ovat saaneet kunnolla väriä ja kaikki viskiöljy on käytetty.

 

 

 

 

18893067_435148243513856_907344407301775

18920465_435148190180528_753259546572377

Minimurekkeen sisältä löytyy maukas yllätys. Lisukkeena myös voissa paistettuja perunoita, jotka maustoin Poppamies Burger & Ribs Rub-mausteseoksella.

 

 

19030208_435148213513859_224802666443006

Viinilasillinen: Testissä oli 2 erilaista italialaista punkkua: Zensa Rosso Organico sekä Allegro Organic Primitivo, kumpikin sopi mainiosti yhteen tämän ruoan kanssa.