18403711_421880544840626_470760138309686

TURKINPIPPURI-VALKOSUKLAAJÄÄTELÖ

noin 1 1/2 litraa valmista jäätelöä

 

 

2 kananmunan valkuaista vaahdotettuna

3 kananmunan keltuaista

1/2 dl sokeria

3 dl kuohukermaa vaahdotettuna

1 prk (250 g) mascarponea

200 g valkosuklaata (Panda) sulatettuna

1 pss (150 g) Tyrkisk Peber-rouhetta

 

 

 

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.

Vatkaa toisessa kulhossa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi.

Vatkaa kolmannessa kulhossa kerma vaahdoksi. Tässä järjestyksessä tehtynä pärjää yhdellä vatkaimella.

Sekoita mascarpone keltuaisvaahdon joukkoon.

Kääntele sekaan vaahdotettu kerma. Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai sulatusteholla mikrossa ja kääntele se massan joukkoon.

Kääntele lopuksi varovasti joukkoon valkuaisvaahto. 

Kaada massa jäätelökoneeseen ja anna koneen käydä 45-60 min.

Kääntele jäätelömassan sekaan Tyrkisk Peber-rouhe.

 

Kaada jäätelömassa sitten noin 1 1/2 litran vetoiseen pakasterasiaan ja pakasta vähintään 8 tuntia, mielellään yön yli, niin massasta saa pyöriteltyä palloja jäätelökauhalla.