17799183_408387339523280_218445473176647

SUKLAAMOUSSE 

8 annosta

 

 

2 kananmunan keltuaista

1/2 dl sokeria

1 prk (200 g) appelsiinituorejuustoa

6 cl appelsiinilikööriä (Cointreau)

2 dl kuohukermaa vaahdotettuna

200 g tummaa (80%) suklaata sulatettuna

2 kananmunan valkuaista vaahdotettuna

 

 

 

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.

Vatkaa toisessa kulhossa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi.

Vatkaa kolmannessa kulhossa kerma vaahdoksi. Tässä järjestyksessä tehtynä pärjää yhdellä vatkaimella.

Sekoita tuorejuusto sekä likööri keltuaisvaahdon joukkoon.

Kääntele sekaan vaahdotettu kerma. Sulata suklaa vesihauteessa tai sulatusteholla mikrossa ja kääntele se täytteen joukkoon.

Kääntele lopuksi varovasti joukkoon valkuaisvaahto. Pursota suklaamousse laseihin ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.