SUKLAAMOUSSE
8 annosta
2 kananmunan keltuaista
1/2 dl sokeria
1 prk (200 g) appelsiinituorejuustoa
6 cl appelsiinilikööriä (Cointreau)
2 dl kuohukermaa vaahdotettuna
200 g tummaa (80%) suklaata sulatettuna
2 kananmunan valkuaista vaahdotettuna
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.
Vatkaa toisessa kulhossa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi.
Vatkaa kolmannessa kulhossa kerma vaahdoksi. Tässä järjestyksessä tehtynä pärjää yhdellä vatkaimella.
Sekoita tuorejuusto sekä likööri keltuaisvaahdon joukkoon.
Kääntele sekaan vaahdotettu kerma. Sulata suklaa vesihauteessa tai sulatusteholla mikrossa ja kääntele se täytteen joukkoon.
Kääntele lopuksi varovasti joukkoon valkuaisvaahto. Pursota suklaamousse laseihin ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.