18446755_423418074686873_427773012015364

PANNACOTTA

8 annosta

 

3 liivatelehteä 

3 dl täysmaitoa 

4 1/2 dl kuohukermaa 

1 dl sokeria 

1 tl vaniljajauhetta 

 

 

 

kiille:

3 liivatelehteä 

4 dl Fresitaa

 

 

 

koristeluun:

limeviipale

tuoreita mansikoita 

mintunlehtiä

 

 

 

 

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi.

Mittaa maito, kerma, sokeri sekä vaniljajauhe kattilaan. Kuumenna seos kiehumispisteeseen.

Purista liivatteista vesi pois ja sekoita ne kuumaan kermaseokseen.

Anna jäähtyä hetki välillä sekoitellen. Jaa seos laseihin ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään muutama tunti tai yön yli.

 

Valmista kiille: Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Kuumenna noin 1/2 dl Fresitaa, purista liivatteista vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaanFresitaan. Vatkaa seos ohuena nauhana kylmän Fresitan joukkoon. Kaada seos varovasti laseihin hyytyneen pannacottan päälle ja siirrä lasit takaisin jääkaappiin, kunnes kiille on hyytynyt.

 

Koristele jokainen annos limeviipaleella, tuoreella mansikalla sekä mintunlehdillä.