18446664_423418158020198_313602837412830

MOKKAJÄÄTELÖ

 

7 1/2 dl kuohukermaa

1 prk (397 g) kondensoitua maitoa

4 rkl (60 ml) glukoosisiirappia

1 dl kahvilikööriä (Kahlúa)

2 rkl espresso-pikakahvijauhetta

 

 

 

mokka-suklaakastike:

2 dl kuohukermaa

150 g tummaa (80%) suklaata

2 rkl kahvilikööriä (Kahlúa)

1 tl espresso-pikakahvijauhetta

 

 

 

lisäksi:

1 pss suklaa-kahvipapumakeisia (ostin Tigerista)

 

 

 

Valmista ensin suklaakastike: Paloittele suklaa kulhoon. Kiehauta kerma kattilassa ja kaada suklaapalojen päälle kulhoon. Sekoita tasaiseksi. Sekoita likööri ja espressojauhe kastikkeen joukkoon. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

 

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon kondensoitu maito ja glukoosisiirappi ja vatkaa vielä kunnolla sekaisin. Sekoita massan joukkoon myös likööri sekä pikakahvijauhe.

 

Jaa ensin puolet jäätelömassasta kahteen noin litran vetoiseen pakasterasiaan ja valuta päälle raidoiksi puolet jäähtyneestä suklaakastikkeesta.Ripottele päälle puolet kahvipapumakeisista. Jaa loppu jäätelömassa pakasterasioihin, valuta päälle loppu suklaakastike raidoiksi ja ripottele päälle loput kahvipapumakeiset.

 

Pakasta vähintään 8 tuntia, mielellään yön yli, niin massasta saa pyöriteltyä palloja jäätelökauhalla.

 

 

VINKKI! Suklaakastiketta ja kahvipapumakeisia ei välttämättä tarvitse pakastaa jäätelön seassa, vaan ne voi tarjoilla myös valmiin jäätelön lisukkeena.