KOKONAISENA GRILLATTU NAUDAN ULKOFILEE
noin 500 g:n painoinen naudan ulkofilee
marinadi:
1 rkl karkeaa Dijon-sinappia
1/2 dl viskiä
1/2 dl oliiviöljyä
1/2 dl juoksevaa hunajaa
1 rkl Nomu BBQ Rub-mausteseosta
1 1/2 tl suolaa
1 1/2 tl mustapippurirouhetta
1 tl savustettua paprikajauhetta
1 tl Poppamiehen Jalosavua
1/4 tl Poppamiehen savuchilijauhetta
2 isoa valkosipulinkynttä hienonnettuna
Sekoita marinadin ainekset kannellisessa kulhossa. Kääntele liha kauttaaltaan marinadissa. Laita jääkaappin marinoitumaan yön yli.
Ota liha huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen grillaamista. Grillaa kuumassa grillissä noin 6-8 minuuttia/puoli (lihan paksuudesta riippuen) ja kääri folioon vielä 10-15 minuutiksi ennen leikkaamista.
KASVISNYYTIT
4 kpl
tilkka öljyä
1 pss (300 g) Aurinkokasviksia (pakaste)
4 pientä kesäkurpitsaa
1 keltainen paprika
4 valkosipulinkynttä silputtuna
1 nippu kevätsipulia
1 rs miniluumutomaatteja
suolaa myllystä
mustapippuria myllystä
Chili Explosionia myllystä
1 prk (250 g) Koskenlaskija Ruoka Cheddar
1 Blackie-tuorejuusto Makea Chili
Ota esille 4 suurehkoa arkkia vahvaa foliota. Sipaise folioiden pintaan hiukan öljyä, etteivät kasvikset tartu kiinni.
Jaa pakastekasvikset, kuutioidut paprika ja kesäkurpitsat, miniluumutomaatit sekä valkosipuli- ja kevätsipulisilput folioihin.
Pyöräytä kasvisten väliin suolaa, mustapippuria ja Chili Explosionia myllystä. Leikkaa chili-tuorejuusto sektoreiksi 8 osaan.
Jaa Koskenlaskija Ruoka kasvisten päälle ja sen päälle 2 chilituorejuustosektoria jokaiseen nyyttiin. Sulje nyytit tiiviisti ja grillaa kypsiksi (tähän menee noin 25 minuuttia).
GRILLATUT MAISSINTÄHKÄT
1 pkt esikeitettyjä grillimaisseja
viskiöljy:
3 rkl viskiä
1/2 dl oliiviöljyä
1 rkl juoksevaa hunajaa
1/2 tl suolaa
1 valkosipulinkynsi puristettuna
1/2 tl mustapippurirouhetta
Sivele maissintähkät kauttaaltaan viskiöljyllä. Grillaa grillausalustan päällä silloin tällöin käännellen ja sivele grillauksen aikana viskiöljyllä kunnes maissintähkät ovat saaneet kunnolla väriä ja kaikki viskiöljy on käytetty.
Lisukkeeksi grillasin myös pekoniin kiedottua parsaa.
Viinilasillinen: Torres Gran Sangre de Toro Reserva
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.