18446987_423418191353528_115247154135201

KOKONAISENA GRILLATTU NAUDAN ULKOFILEE

 

 

noin 500 g:n painoinen naudan ulkofilee

 

 

 

marinadi:

1 rkl karkeaa Dijon-sinappia

1/2 dl viskiä

1/2 dl oliiviöljyä 

1/2 dl juoksevaa hunajaa 

1 rkl Nomu BBQ Rub-mausteseosta 

1 1/2 tl suolaa 

1 1/2 tl mustapippurirouhetta 

1 tl savustettua paprikajauhetta 

1 tl Poppamiehen Jalosavua 

1/4 tl Poppamiehen savuchilijauhetta 

2 isoa valkosipulinkynttä hienonnettuna 

 

 

 

 

Sekoita marinadin ainekset kannellisessa kulhossa. Kääntele liha kauttaaltaan marinadissa. Laita jääkaappin marinoitumaan yön yli.

Ota liha huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen grillaamista. Grillaa kuumassa grillissä noin 6-8 minuuttia/puoli (lihan paksuudesta riippuen) ja kääri folioon vielä 10-15 minuutiksi ennen leikkaamista.

 

 

 

 

 

KASVISNYYTIT

4 kpl 

 

tilkka öljyä

1 pss (300 g) Aurinkokasviksia (pakaste)

4 pientä kesäkurpitsaa

1 keltainen paprika

4 valkosipulinkynttä silputtuna 

1 nippu kevätsipulia 

1 rs miniluumutomaatteja

suolaa myllystä

mustapippuria myllystä

Chili Explosionia myllystä

1 prk (250 g) Koskenlaskija Ruoka Cheddar

1 Blackie-tuorejuusto Makea Chili

 

 

 

 

Ota esille 4 suurehkoa arkkia vahvaa foliota. Sipaise folioiden pintaan hiukan öljyä, etteivät kasvikset tartu kiinni.

Jaa pakastekasvikset, kuutioidut paprika ja kesäkurpitsat, miniluumutomaatit sekä valkosipuli- ja kevätsipulisilput folioihin.

Pyöräytä kasvisten väliin suolaa, mustapippuria ja Chili Explosionia myllystä. Leikkaa chili-tuorejuusto sektoreiksi 8 osaan.

Jaa Koskenlaskija Ruoka kasvisten päälle ja sen päälle 2 chilituorejuustosektoria jokaiseen nyyttiin. Sulje nyytit tiiviisti ja grillaa kypsiksi (tähän menee noin 25 minuuttia).

 

 

 

 

GRILLATUT MAISSINTÄHKÄT

 

1 pkt esikeitettyjä grillimaisseja

 

 

 

viskiöljy:

3 rkl viskiä 

1/2 dl oliiviöljyä 

1 rkl juoksevaa hunajaa 

1/2 tl  suolaa 

1 valkosipulinkynsi puristettuna 

1/2 tl mustapippurirouhetta 

 

 

 

 

Sivele maissintähkät kauttaaltaan viskiöljyllä. Grillaa grillausalustan päällä silloin tällöin käännellen ja sivele grillauksen aikana viskiöljyllä kunnes maissintähkät ovat saaneet kunnolla väriä ja kaikki viskiöljy on käytetty.

 

 

Lisukkeeksi grillasin myös pekoniin kiedottua parsaa.

 

Viinilasillinen: Torres Gran Sangre de Toro Reserva