18622649_428072710888076_752363788978282

KOKONAISENA GRILLATTU NIERIÄ

 

1 nieriä (noin 1 kg:n painoinen)

hienoa merisuolaa

sitruunapippuria

1 sitruuna

1 ruukku timjamia

 

 

 

 

Huuhdo kala ja pyyhi pinta talouspaperilla.

Leikkaa kalan kylkiin terävällä veitsellä muutama viilto.

Mausta nieriä sisältä suolalla ja sitruunapippurilla. Viipaloi sitruuna ja asettele viipaleet sekä timjamin oksat kalan sisään.

Mausta kala suolalla myös nahkapuolelta.

Kääri kala napakkaan foliopakettiin ja grillaa kypsäksi (noin 15 minuuttia/puoli). Tarkista kypsyys avaamalla foliota ja vetämällä kalan nahkaa viiltokohdasta. Nahka irtoaa helposti, kun kala on kypsä.

 

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2012.5.2016%2

 

Anna kalan vetäytyä foliokääreessään 10 minuuttia ennen tarjoilua.

 

 

 

18699915_428072784221402_868151930953651

 

 

 

BATAATTILISUKE

kahdelle 

 

2 pienehköä bataattia

2 rkl oliiviöljyä

2 rkl viskiä

2 rkl vaahterasiirappia

gourmet-suolaa

mustapippuria

 

 

 

LISÄKSI:

2 viipaletta chevreä

paholaisenhilloa 

 

 

 

Kuori ja kuutioi bataatit sopivan kokoisiksi suupaloiksi. Sekoita foliovuoassa bataattien joukkoon öljy, viski, vaahterasiirappi, suola ja mustapippuri.

Nosta foliovuoka grilliin ja grillaa silloin tällöin varovasti käännellen, kunnes bataattikuutiot ovat kypsiä.

 

 

Paista chevre-viipaleet öljytilkassa kullanruskeiksi.

 

 

Lisukkeeksi grillasin myös kesäkurpitsaa: sipaisin kesäkurpitsaviipaleet oliiviöljyllä kummaltakin puolelta ja mausteeksi pyöräytin suolaa ja mustapippuria myllystä.

 

 

18740383_428072754221405_386719600787194

Viinilasillinen: Chill Out Crisp & Fruity Riesling