KOKONAISENA GRILLATTU NIERIÄ
1 nieriä (noin 1 kg:n painoinen)
hienoa merisuolaa
sitruunapippuria
1 sitruuna
1 ruukku timjamia
Huuhdo kala ja pyyhi pinta talouspaperilla.
Leikkaa kalan kylkiin terävällä veitsellä muutama viilto.
Mausta nieriä sisältä suolalla ja sitruunapippurilla. Viipaloi sitruuna ja asettele viipaleet sekä timjamin oksat kalan sisään.
Mausta kala suolalla myös nahkapuolelta.
Kääri kala napakkaan foliopakettiin ja grillaa kypsäksi (noin 15 minuuttia/puoli). Tarkista kypsyys avaamalla foliota ja vetämällä kalan nahkaa viiltokohdasta. Nahka irtoaa helposti, kun kala on kypsä.
Anna kalan vetäytyä foliokääreessään 10 minuuttia ennen tarjoilua.
BATAATTILISUKE
kahdelle
2 pienehköä bataattia
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl viskiä
2 rkl vaahterasiirappia
gourmet-suolaa
mustapippuria
LISÄKSI:
2 viipaletta chevreä
Kuori ja kuutioi bataatit sopivan kokoisiksi suupaloiksi. Sekoita foliovuoassa bataattien joukkoon öljy, viski, vaahterasiirappi, suola ja mustapippuri.
Nosta foliovuoka grilliin ja grillaa silloin tällöin varovasti käännellen, kunnes bataattikuutiot ovat kypsiä.
Paista chevre-viipaleet öljytilkassa kullanruskeiksi.
Lisukkeeksi grillasin myös kesäkurpitsaa: sipaisin kesäkurpitsaviipaleet oliiviöljyllä kummaltakin puolelta ja mausteeksi pyöräytin suolaa ja mustapippuria myllystä.
Viinilasillinen: Chill Out Crisp & Fruity Riesling
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.