18221908_416859068676107_476638325744500

KARITSAN KYLJYKSET

 

1 karitsan kare (noin 500 g)

 

 

marinadi:

3 valkosipulinkynttä hienonnettuna 

1 dl oliiviöljyä 

1 rkl gourmet-suolaa 

1 tl mustapippurirouhetta 

1/2 dl juoksevaa hunajaa

1 sitruunan raastettu kuori + mehu 

reilusti tuoreita yrttejä (rosmariini, timjami ja minttu)

 

 

 

Leikkaa karee kyljyksiksi.

Sekoita marinadin ainekset keskenään. Kääntele sekaan karitsankyljykset ja anna marinoitua jääkaapissa yön yli.

Ota kyljykset huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen grillaamista.

Grillaa kyljykset kuumassa grillissä nopeasti (noin 2-3 minuuttia/puoli). Kääri kyljykset 5-10 minuutiksi folioon vetäytymään. 

 

 

Lisäksi lautasella sherry-punaviinikastiketta ja paistettuja perunoita.

 

 

18193705_416859052009442_884957642788153

Viinilasillinen: Vigneti del Vulture Pipoli Aglianico