18664631_428072804221400_781438651129724

SRIRACHA-HUNAJAMARINOIDUT BROILERIN KOIVET

 

6 kpl maustamattomia broilerin koipireisiä 

 

 

 

marinadi:

1/2 dl oliiviöljyä

1 dl juoksevaa hunajaa

3/4 dl Sriracha-kastiketta

3/4 dl makeaa soijaa (Ketjap Manis)

1/2 dl riisiviinietikkaa

2 tl suolaa 

2 tl mustapippurirouhetta

 

 

 

 

Sekoita marinadin ainekset kannellisessa kulhossa ja kääntele koivet joukkoon niin että ne ovat kauttaaltaan  marinadissa. Anna marinoitua jääkaapissa yön yli.

Ota nuijat huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen grillaamista. Grillaa koivet kypsiksi välillä käännellen.

Glaseeraa koipia silloin tällöin marinadilla grillauksen aikana.  Koipien kypsennykseen kannattaa varata ainakin 45-60 minuuttia.

 

 

18670850_428072857554728_365047790948046

 

 

KASVISNYYTIT

4 kpl 

 

tilkka öljyä

1 pss (300 g) Aurinkokasviksia (pakaste)

4 pientä kesäkurpitsaa

1 keltainen paprika

4 valkosipulinkynttä silputtuna 

1 punasipuli silputtuna 

1 rs miniluumutomaatteja

suolaa myllystä

mustapippuria myllystä

Chili Explosionia myllystä

1 prk (250 g) Koskenlaskija Ruoka Cheddar

 

 

 

 

Ota esille 4 suurehkoa arkkia vahvaa foliota. Sipaise folioiden pintaan hiukan öljyä, etteivät kasvikset tartu kiinni.

Jaa pakastekasvikset, kuutioidut paprika ja kesäkurpitsat, miniluumutomaatit sekä valkosipuli- ja punasipulisilput folioihin.

Pyöräytä kasvisten väliin suolaa, mustapippuria ja Chili Explosionia myllystä.

Jaa Koskenlaskija Ruoka kasvisten päälle ja sen päälle, sulje nyytit tiiviisti ja grillaa kypsiksi (tähän menee noin 25 minuuttia).

 

 

18622106_428072820888065_275741284916491

Viinilasillinen: Muros Antigos