17991980_410691162626231_194631363959212

GRILLATTU ANKANRINTA


1 ankanrinta (350 g) sulatettuna

suolaa myllystä

mustapippuria myllystä

 

 

 

Ota ankanrinta huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen grillaamista.

Leikkaa ristikkoviillot nahkaan ja pyöräytä myllystä pintaa suolaa ja mustapippuria.

Laita ankanrinta grilliin nahkapuoli alaspäin ja grillaa noin 4-5 minuuttia.

Kun nahkapuoli on ruskistunut kunnolla, käännä ja grillaa 4-5 minuuttia vielä toiseltakin puolelta. Kääri liha tiukasti folioon ja anna vetäytyä 10-15 minuuttia.

 

 

 

 

MARSALA-KASTIKE

 

nokare voita 

6 salottisipulia hienonnettuna 

1 porkkana

1 palsternakka

2 dl Demi Glace

3 dl Marsala-viiniä 

2 kanafondikuutiota

3 laakerinlehteä

2 tl mustapippurirouhetta 

2 rkl viikunabalsamicoa

muutama oksa tuoretta rosmariinia

muutama oksa tuoretta timjamia

(suolaa maun mukaan)

 

 

 

Kuullota silputtua salottisipulia voissa hetki. Lisää kuoritut ja kuutioidut porkkana ja palsternakka ja jatka kuullottamista vielä ketki.

Lisää sekaan loput ainekset ja anna kiehua 30-45 minuuttia.

Siivilöi puhtaaseen kattilaan ja suurusta tarvittaessa, itse en suurustanut.

 

Suurustaminen: Sekoita 1 rkl maissijauhoja ja 1/2 dl kylmää vettä. Lisää suurus ohuena nauhana siivilöidyn kastikkeen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kiehauta ja lisää halutessasi vielä nokare voita kiiltoa antamaan.

 

 

Lisäksi tarjolla pekoniin kiedottua grillattua parsaa, valkosipulikermaperunoita ja Hedelmäistä Aura-juustosalaattia.

 

Viinilasillinen: The Velvet Devil Merlot