GRILLATTU ANKANRINTA
1 ankanrinta (350 g) sulatettuna
suolaa myllystä
mustapippuria myllystä
Ota ankanrinta huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen grillaamista.
Leikkaa ristikkoviillot nahkaan ja pyöräytä myllystä pintaa suolaa ja mustapippuria.
Laita ankanrinta grilliin nahkapuoli alaspäin ja grillaa noin 4-5 minuuttia.
Kun nahkapuoli on ruskistunut kunnolla, käännä ja grillaa 4-5 minuuttia vielä toiseltakin puolelta. Kääri liha tiukasti folioon ja anna vetäytyä 10-15 minuuttia.
MARSALA-KASTIKE
nokare voita
6 salottisipulia hienonnettuna
1 porkkana
1 palsternakka
2 dl Demi Glace
3 dl Marsala-viiniä
2 kanafondikuutiota
3 laakerinlehteä
2 tl mustapippurirouhetta
2 rkl viikunabalsamicoa
muutama oksa tuoretta rosmariinia
muutama oksa tuoretta timjamia
(suolaa maun mukaan)
Kuullota silputtua salottisipulia voissa hetki. Lisää kuoritut ja kuutioidut porkkana ja palsternakka ja jatka kuullottamista vielä ketki.
Lisää sekaan loput ainekset ja anna kiehua 30-45 minuuttia.
Siivilöi puhtaaseen kattilaan ja suurusta tarvittaessa, itse en suurustanut.
Suurustaminen: Sekoita 1 rkl maissijauhoja ja 1/2 dl kylmää vettä. Lisää suurus ohuena nauhana siivilöidyn kastikkeen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kiehauta ja lisää halutessasi vielä nokare voita kiiltoa antamaan.
Lisäksi tarjolla pekoniin kiedottua grillattua parsaa, valkosipulikermaperunoita ja Hedelmäistä Aura-juustosalaattia.
Viinilasillinen: The Velvet Devil Merlot
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.