18193933_416859112009436_380250118554291

GLASEERATTU PORSAAN SISÄFILEE

 

1 viljaporsaan sisäfilee (noin 500 g)

 

 

 

marinadi:

1 1/2 dl appelsiini-viskimarmeladia (Mackays)

1/2 dl oliiviöljyä

3/4 dl viskiä

3 rkl vaahterasiirappia

1 rkl jallusinappia

1/2 habanero silputtuna

3 valkosipulinkynttä hienonnettuna

1 tl mustapippurirouhetta

1 tl suolaa

 

 

 

 

Sekoita marinadin ainekset kulhossa ja kaada marinadi esim. vahvaan pakastepussiin. Laita myös porsaan sisäfilee pakastepussiin ja kääntele se kauttaaltaan marinadissa. Sulje pussi ja anna fileen marinoitua jääkaapissa yön yli.

 

Ota filee huoneenlämpöön noin tunti ennen grillaamista.

 

Grillatessa kannattaa käyttää grillausalustaa.

 

Kääntele fileetä grillissä silloin tällöin, ja sivele joka kerta pintaa marinadilla.

Jatka näin kunnes paistomittari näyttää 70 astetta. Grillaukseen menee aikaa noin 30-45 minuuttia.

 

Grillaa filee kypsäksi ja kääri folioon vetäytymään noin 15 minuutiksi ennen leikkaamista.

 

Lisäksi lautasella perunasalaattia ja italiansalaattia.

18157622_416859095342771_456331764951452

Viinilasillinen: Il Proprio Sangiovese