GLASEERATTU UUNIBROILERI
1 maustamaton broileri (noin 1 kg:n painoinen)
suolaa myllystä
mustapippuria myllystä
glaseeraus:
100 g voita sulatettuna
3 rkl juoksevaa hunajaa
1 sitruunan raastettu kuori + mehu
3 valkosipulinkynttä puristettuna
2 tl suolaa
2 tl sitruunaapippuria
Chili Explosionia myllystä
nippu tuoretta basilikaa
lisäksi:
1 pss Findus Talon vihannekset (pakaste)
1 kesäkurpitsa
1 keltainen paprika
1 rs (250 g) miniluumutomaatteja
1 munakoiso
nippu kevätsipulia
oliiviöljyä
juoksevaa hunajaa
gourmetsuolaa
mustapippuria myllystä
Chili Explosionia myllystä
Mausta broileri kauttaaltaan suolalla ja mustapippurilla ja aseta se istumaan kahvikakkuvuokaan.
Sivele tipun pintaan kerros glaseerauskastiketta ja nosta vuoka leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja pelti 175 asteiseen uuniin. Glaseeraa broileria molemmin puolin noin 10-15 minuutin välein kunnes kaikki glaseerauskastike on käytetty ja paistomittari näyttää 75 astetta. Kypsennykseen menee noin 75-90 minuuttia.
Lisää kasvikset pellille, kun broileri on ollut uunissa noin puolisen tuntia.
PIMIENTOS DE PADRON
reilusti oliiviöljyä
200 g Pimientos de Padron -chilejä
sormisuolaa
Kuumenna pannulla oliiviöljy. Laita chilit kuumalle pannulle ja paista molemmin puolin, kunnes chilien pinta saa väriä ja kuori alkaa hieman kuplimaan. Mausta chilit suolalla ja ripottele pinnalle raastettu parmesan ja sitruuna kuori, sekä hienonnettu lehtipersilja. Tarjoile ja nauti heti.
Viinilasillinen: Quinta da Espiga
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.