18301139_419323295096351_907319967799423

GLASEERATTU UUNIBROILERI

 

1 maustamaton broileri (noin 1 kg:n painoinen)

suolaa myllystä

mustapippuria myllystä

 

 

 

glaseeraus:

100 g voita sulatettuna 

3 rkl juoksevaa hunajaa 

1 sitruunan raastettu kuori + mehu

3 valkosipulinkynttä puristettuna 

2 tl suolaa 

2 tl sitruunaapippuria

Chili Explosionia myllystä

nippu tuoretta basilikaa 

 

 

 

lisäksi:

1 pss Findus Talon vihannekset (pakaste)

1 kesäkurpitsa 

1 keltainen paprika

1 rs (250 g) miniluumutomaatteja

1 munakoiso 

nippu kevätsipulia 

oliiviöljyä

juoksevaa hunajaa

gourmetsuolaa 

mustapippuria myllystä

Chili Explosionia myllystä

 

 

 

 

Mausta broileri kauttaaltaan suolalla ja mustapippurilla ja aseta se istumaan kahvikakkuvuokaan.

 

18301873_419323328429681_884896416690439

 

Sivele tipun pintaan kerros glaseerauskastiketta ja nosta vuoka leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja pelti 175 asteiseen uuniin. Glaseeraa broileria molemmin puolin noin 10-15 minuutin välein kunnes kaikki glaseerauskastike on käytetty ja paistomittari näyttää 75 astetta. Kypsennykseen menee noin 75-90 minuuttia.  

 

Lisää kasvikset pellille, kun broileri on ollut uunissa noin puolisen tuntia.

 

 

 

PIMIENTOS DE PADRON

 


reilusti oliiviöljyä

200 g Pimientos de Padron -chilejä

sormisuolaa

 

 



Kuumenna pannulla oliiviöljy. Laita chilit kuumalle pannulle ja paista molemmin puolin, kunnes chilien pinta saa väriä ja kuori alkaa hieman kuplimaan. Mausta chilit suolalla ja ripottele pinnalle raastettu parmesan ja sitruuna kuori, sekä hienonnettu lehtipersilja. Tarjoile ja nauti heti.

 

 

18274761_419323258429688_863454538985191

Viinilasillinen: Quinta da Espiga