Ruokia%20ja%20leivonnaisia%20lokakuu%202

ANGRY BIRDS-KAKKU

 

pohja:

4 kananmunaa

1 1/2 dl sokeria

1 1/2 dl vehnäjauhoja

1/2 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

 

 

 

kostutus:

noin 4 dl sitruunalimsaa (Sprite) 

 

 

 

täyte:

2 dl kuohukermaa vaahdotettuna 

200 g appelsiinituorejuustoa 

1 l tuoreita mansikoita 

 

 

 

kakun pinnalle ennen kuorrutusta:

2 dl kuohukermaa vaahdotettuna 

 

 

 

koristeluun:

3 pkt vaaleansinistä sokerimassaa

1 pkt valkoista sokerimassaa 

pieni pala mustaa sokerimassaa

punaista ja oranssia pastaväriä 

 

 

 

koristeiden kiinnitykseen:

valkoista sokerikuorrutetta tuubista

 

 

 

 

Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään, siivilöi vaahdon joukkoon ja kääntele varovasti sekaisin.  Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan (16 cm x 16 cm) ja paista 175 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia Jos pohja näyttää tummuvan liikaa, laita päälle leivinpaperi. Pohja kannattaa paistaa päivää ennen täyttämistä, niin se ei murene niin paljon leikattaessa.

 

Perkaa ja paloittele mansikat. Vatkaa täytteen kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon appelsiinituorejuusto.

 

Vuoraa kelmulla vuoka, jossa paistoit kakun. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan ja laita kakun päällimmäiseksi tuleva levy vuokaan leikkuupinta ylöspäin. Kostuta kolmasosalla nesteestä. 

 

Levitä päälle puolet kerma-tuorejuustoseoksesta ja ripottele päälle puolet mansikanpaloista. Nosta keskimmäinen kakkulevy päälle ja kostuta sekin kolmasosalla nesteestä. Levitä päälle loput täytteestä ja ripottele päälle loput mansikanpalat. Kostuta viimeisen kakkulevyn leikkuupintaa hiukan nesteellä ja nosta sitten täytteen päälle vuokaan leikkuupinta alaspäin. Kostuta lopulla nesteellä. Peitä kelmulla ja anna makujen tasaantua jääkaapissa yön yli.

 

 

Kumoa kakku seuraavana päivänä tarjoilulautaselle.
 
 
 
Muotoile värjätystä sokerimassasta linnulle nokka, silmät ja kulmat.
 
 
Levitä kakun pinnalle ohut kerros kermavaahtoa.
 
Kauli vaaleansininen sokerimassa muutaman millin paksuiseksi levyksi.
 
Käytä kauliessa tomusokeria, jotta massa ei tartu kiinni alustaan ja kaulimeen. Kuorruta kakku ja kiinnitä nokka ja silmät sokerikuorrutteella kakun pintaan.