TIRAMISU-HYYDYKEKAKKU
pohja:
100 g tummaa suklaata
50 g voita
2 kananmunaa
1 dl sokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl tummaa kaakaojauhetta
1 rkl espresso-pikakahvijauhetta
1 tl leivinjauhetta
kostutukseen:
1/2 dl vahvaa kahvia
1/4 dl maitoa
Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi.
Sulata voi ja suklaa. Vaahdota kananmunat ja sokeri.
Sekoita vaahdon joukkoon sulatettu voi-suklaaseos sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 10-15 min. Anna pohjan jäähtyä kunnolla ja kostuta se maitokahvilla.
täyte:
4 liivatelehteä
2 kananmunan valkuaista vaahdotettuna
2 kananmunan keltuaista
1/2 dl sokeria
2 dl kuohukermaa
1 prk (250 g) mascarponea
2 rkl espresso-pikakahvijauhetta
3/4 dl mantelilikööriä (disaronno)
koristeluun:
tummaa kaakaojauhetta
1 dl kuohukermaa vaahdotettuna + ripaus tomusokeria
tuoreita mansikoita
Vatkaa sitten toisessa kulhossa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi.
Vatkaa vielä kolmannesaa kulhossa kerma vaahdoksi. Tässä järjestyksessä tehtynä pärjää yhdellä vatkaimella.
Sekoita keltuaisvaahdon joukkoon mascarpone, kaakaojauhe, espressojauhe sekä kermavaahto.
Kuumenna likööri kiehuvan kuumaksi, purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan likööriin. Vatkaa seos ohuena nauhana täytteen joukkoon.
Kääntele lopuksi valkuaisvaahto varovasti täytteen joukkoon.
Kaada täyte pohjan päälle vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli.
Poista vuoan silikonireunus varovasti ja siirrä kakku varovasti tarjoilulautaselle.
Siivilöi pinnalle kaakaojauhetta ja koristele kakku kermavaahdolla ja tuoreilla mansikoilla.
HUOM! Kuten kuvan kakusta näkyy, täytekerros jää melko matalaksi kun kakun tekee näin isoon vuokaan. Omaan makuuni kakku jäi liian matalaksi, joten näillä ainemäärillä tekisin ensi kerralla kakun halkaisijaltaan 20 cm:n vuokaan.
Jos tekee kakun halkaisijaltaan tähän 23 cm:n vuokaan jota itse tällä kertaa käytin, kannattaa täyte tehdä ainakin puolitoistakertaisena tai jopa kaksinkertaisena.
Kakun mataluudesta huolimatta maku oli todella hyvä ja koko kakku tuli syötyä yhdeltä istumalta kuuden henkilön voimin =).
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.