18447130_423418128020201_909076179244910

TIRAMISU-HYYDYKEKAKKU

 

pohja:

100 g tummaa suklaata

50 g voita

2 kananmunaa

1 dl sokeria

1 1/2 dl vehnäjauhoja

1/2 dl tummaa kaakaojauhetta

1 rkl espresso-pikakahvijauhetta

1 tl leivinjauhetta

 

 

 

kostutukseen:

1/2 dl vahvaa kahvia

1/4 dl maitoa

 

 

 

 

Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi.

Sulata voi ja suklaa. Vaahdota kananmunat ja sokeri.  

Sekoita vaahdon joukkoon sulatettu voi-suklaaseos sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet.

Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 10-15 min. Anna pohjan jäähtyä kunnolla ja kostuta se maitokahvilla.

 

 

 

 

täyte:

4 liivatelehteä 

2 kananmunan valkuaista vaahdotettuna 

2 kananmunan keltuaista 

1/2 dl  sokeria 

2 dl kuohukermaa 

1 prk (250 g) mascarponea

2 rkl espresso-pikakahvijauhetta 

3/4 dl mantelilikööriä  (disaronno)

 

 

 

 

koristeluun:

tummaa kaakaojauhetta 

1 dl kuohukermaa vaahdotettuna + ripaus tomusokeria 

tuoreita mansikoita 

 

 

 

 

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan 10 minuutiksi. 
 
Vatkaa ensin valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
 

Vatkaa sitten toisessa kulhossa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi.

Vatkaa vielä kolmannesaa kulhossa kerma vaahdoksi. Tässä järjestyksessä tehtynä pärjää yhdellä vatkaimella.

 

Sekoita keltuaisvaahdon joukkoon mascarpone, kaakaojauhe, espressojauhe sekä kermavaahto.

 

Kuumenna likööri kiehuvan kuumaksi, purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan likööriin. Vatkaa seos ohuena nauhana täytteen joukkoon.

Kääntele lopuksi valkuaisvaahto varovasti täytteen joukkoon.

 

Kaada täyte pohjan päälle vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli.

 

Poista vuoan silikonireunus varovasti ja siirrä kakku varovasti tarjoilulautaselle.

 

Siivilöi pinnalle kaakaojauhetta ja koristele kakku kermavaahdolla ja tuoreilla mansikoilla.

 

 

 

HUOM! Kuten kuvan kakusta näkyy, täytekerros jää melko matalaksi kun kakun tekee näin isoon vuokaan. Omaan makuuni kakku jäi liian matalaksi, joten näillä ainemäärillä tekisin ensi kerralla kakun halkaisijaltaan 20 cm:n vuokaan. 

Jos tekee kakun halkaisijaltaan tähän 23 cm:n vuokaan jota itse tällä kertaa käytin, kannattaa täyte tehdä ainakin puolitoistakertaisena tai jopa kaksinkertaisena.

 

Kakun mataluudesta huolimatta maku oli todella hyvä ja koko kakku tuli syötyä yhdeltä istumalta kuuden henkilön voimin =).