VALKOVIINISSÄ KEITETYT PÄÄRYNÄT
2 napakkaa päärynää
1 plo (7 1/2 dl) valkoviiniä
1/2-1 dl sokeria (viinin makeudesta riippuen)
1 vaniljatanko
Laita kattilaan viini, sokeri ja kanelitanko ja kuumenna kiehuvaksi.
Kuori päärynät, leikkaan ne pitkittäin kahtia ja koverra siemenkodat pois. Lisää päärynänpuolikkaat kiehuvaan liemeen. Keitä päärynöitä miedolla lämmöllä noin 5-10 minuuttia. Päärynöiden koko ja kypsyys vaikuttavat keittoaikaan. Älä keitä päärynöitä liian kypsiksi etteivät ne hajoa. Siirrä kattila pois liedeltä ja anna päärynöiden jäähtyä liemessään.
SUKLAAKASTIKE
2 dl kuohukermaa
100 g tummaa (80 %) suklaata
2 rkl Xanté-päärynä-konjakkilikööriä
1 rkl voita
Paloittele suklaa kulhoon. Kiehauta kerma ja kaada se suklaapalojen päälle kulhoon. Sekoita tasaiseksi. Sekoita lopuksi joukkoon voi.
lisäksi:
1 pallo saksanpähkinä-kermajäätelöä / annos
saksanpähkinöitä
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.