17759989_402664563428891_677000511843599

VALKOVIINISSÄ KEITETYT PÄÄRYNÄT

 

2 napakkaa päärynää

1 plo (7 1/2 dl) valkoviiniä

1/2-1 dl sokeria (viinin makeudesta riippuen)

1 vaniljatanko

 

 

 

Laita kattilaan viini, sokeri ja kanelitanko ja kuumenna kiehuvaksi.

Kuori päärynät, leikkaan ne pitkittäin kahtia ja koverra siemenkodat pois. Lisää päärynänpuolikkaat kiehuvaan liemeen. Keitä päärynöitä miedolla lämmöllä noin 5-10 minuuttia. Päärynöiden koko ja kypsyys vaikuttavat keittoaikaan. Älä keitä päärynöitä liian kypsiksi etteivät ne hajoa. Siirrä kattila pois liedeltä ja anna päärynöiden jäähtyä liemessään.

 

 

 

 

SUKLAAKASTIKE

 

2 dl kuohukermaa

100 g tummaa (80 %) suklaata 

2 rkl Xanté-päärynä-konjakkilikööriä 

1 rkl voita

 

 

 

Paloittele suklaa kulhoon. Kiehauta kerma ja kaada se suklaapalojen päälle kulhoon. Sekoita tasaiseksi. Sekoita lopuksi joukkoon voi. 

 

 

 

lisäksi:

 

1 pallo saksanpähkinä-kermajäätelöä / annos

saksanpähkinöitä