TÄYTEKAKKU
pohja:
4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään, siivilöi vaahdon joukkoon ja kääntele varovasti sekaisin. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan (halk. 20 cm) ja paista 175 asteisessa uunissa 25-30 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla. Anna pohjan jäähtyä 5-10 minuuttia vuoassaan ennen kumoamista.Pohja kannattaa paistaa täyttöä edeltävänä päivänä, niin se ei murene niin helposti leikattaessa.
kostutus:
4 dl maitoa
1 rkl vaniljasokeria
PASSIONMOUSSE (täytekakun ylempi täytekerros):
3 liivatelehteä
1 1/2 dl kuohukermaa vaahdotettuna
1/2 prk (125 g) mascarponea
1 1/2 dl passionpyreetä
3/4 dl sokeria
1/2 rkl vaniljasokeria
2 rkl kiehuvan kuumaa vettä
VADELMAMOUSSE (täytekakun alempi täytekerros):
3 liivatelehteä
1 1/2 dl kuohukermaa vaahdotettuna
1/2 prk (125 g) maitorahkaa
1 1/2 dl soseutettuja kotimaisia pakastevadelmia
2 tl vaniljasokeria
noin 1/2 dl sokeria
2 rkl sulatettujen pakastevadelmien mehua
kakun pinnalle ennen kuorrutusta:
2 dl kuohukermaa vaahdotettuna
koristeluun:
3 pkt valkoista marsipaania
limen vihreää tomuväriä
marsipaanista ruusu, lehtiä ja perhosia
noin 50 g tummaa suklaata sulatettuna
helmiäissprayta
Vuoraa kelmulla vuoka, jossa paistoit kakun. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan ja laita kakun päällimmäiseksi tuleva levy vuokaan leikkuupinta ylöspäin. Kostuta kolmasosalla nesteestä.
Tee passiontäyte:
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi.
Sekoita mascarpone, passionpyree sekä sokeri ja vaniljasokeri kermavaahdon joukkoon.
Purista liivatteista vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan vesitilkkaan. Vatkaa seos ohuena nauhana täytteen joukkoon.
Kaada passiontäyte vuokaan kakkupohjan päälle.
Nosta keskimmäinen kakkulevy päälle ja kostuta sekin kolmasosalla nesteestä.
Tee vadelmatäyte: Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kaada sulaneista vadelmista mehu esim. kahvikuppiin ja kumenna mehu.
Sekoita rahka ja vadelmasose kermavaahdon joukkoon ja lisää sokeria maun mukaan.
Purista liivatteista vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan vadelmamehuun. Vatkaa seos ohuena nauhana täytteen joukkoon.
Kostuta viimeisen kakkulevyn leikkuupintaa hiukan nesteellä ja nosta sitten täytteen päälle vuokaan leikkuupinta alaspäin. Kostuta lopulla nesteellä. Peitä kelmulla ja anna täytteiden hyytyä yön yli jääkaapissa.
Kumoa kakku seuraavana päivänä tarjoilulautaselle.
Suihkaise kakun pintaan helmiäissprayta ja pursota tummalla suklaalla kiemurat kakun pintaan.
Kiinnitä koristeet sulatetulla suklaalla kakun pintaan.
Koristeet kannattaa valmistaa ainakin pari päivää aikaisemmin, jotta ne ehtivät kuivua.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.