20170422_095740.jpg

TÄYTEKAKKU

 

pohja:

4 kananmunaa 

1 1/2 dl sokeria 

1 1/2 dl vehnäjauhoja 

1/2 dl perunajauhoja 

1 tl leivinjauhetta 

 

 

 

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään, siivilöi vaahdon joukkoon ja kääntele varovasti sekaisin.  Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan (halk. 20 cm) ja paista 175 asteisessa uunissa 25-30 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla. Anna pohjan jäähtyä 5-10 minuuttia vuoassaan ennen kumoamista.Pohja kannattaa paistaa täyttöä edeltävänä päivänä, niin se ei murene niin helposti leikattaessa.

 

 

 

 

kostutus:

4 dl maitoa

1 rkl vaniljasokeria 

 

 

 

 

PASSIONMOUSSE (täytekakun ylempi täytekerros):

 

3 liivatelehteä 

1 1/2 dl kuohukermaa vaahdotettuna 

1/2 prk (125 g) mascarponea

1 1/2 dl passionpyreetä 

3/4 dl sokeria  

1/2 rkl vaniljasokeria 

2 rkl kiehuvan kuumaa vettä

 

 

 

 

VADELMAMOUSSE (täytekakun alempi täytekerros):

 

3 liivatelehteä 

1 1/2 dl kuohukermaa vaahdotettuna 

1/2 prk (125 g) maitorahkaa 

1 1/2 dl soseutettuja kotimaisia pakastevadelmia 

2 tl vaniljasokeria 

noin 1/2 dl sokeria  

2 rkl sulatettujen pakastevadelmien mehua

 

 

 

 

kakun pinnalle ennen kuorrutusta:

2 dl kuohukermaa vaahdotettuna 

 

 

 

 

koristeluun:

3 pkt valkoista marsipaania 

limen vihreää tomuväriä

marsipaanista ruusu, lehtiä ja perhosia

noin 50 g tummaa suklaata sulatettuna 

helmiäissprayta 

 

 

 

 

Vuoraa kelmulla vuoka, jossa paistoit kakun. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan ja laita kakun päällimmäiseksi tuleva levy vuokaan leikkuupinta ylöspäin. Kostuta kolmasosalla nesteestä. 

 

 

Tee passiontäyte:

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi.

Sekoita mascarpone, passionpyree sekä sokeri ja vaniljasokeri kermavaahdon joukkoon. 

Purista liivatteista vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan vesitilkkaan. Vatkaa seos ohuena nauhana täytteen joukkoon.

 

Kaada passiontäyte vuokaan kakkupohjan päälle.

Nosta keskimmäinen kakkulevy päälle ja kostuta sekin kolmasosalla nesteestä. 

 

 

Tee vadelmatäyte: Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kaada sulaneista vadelmista mehu esim.  kahvikuppiin ja kumenna mehu.

Sekoita rahka ja vadelmasose kermavaahdon joukkoon ja lisää sokeria maun mukaan.

Purista liivatteista vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan vadelmamehuun. Vatkaa seos ohuena nauhana täytteen joukkoon.

 
 
Kaada vadelmatäyte vuokaan kakkupohjan päälle.
 

Kostuta viimeisen kakkulevyn leikkuupintaa hiukan nesteellä ja nosta sitten täytteen päälle vuokaan leikkuupinta alaspäin. Kostuta lopulla nesteellä. Peitä kelmulla ja anna täytteiden hyytyä yön yli jääkaapissa.

 

 

Kumoa kakku seuraavana päivänä tarjoilulautaselle.

Levitä pinnalle ohut kerros kermavaahtoa.
 
Kauli marsipaani muutaman millin paksuiseksi levyksi.
 
Käytä kauliessa tomusokeria, jotta massa ei tartu kiinni alustaan ja kaulimeen. Nosta marsipaanilevy kakun päälle ja painele se tiiviisti kakun pintaan, ettei kuorrutteen alle jää ilmakuplia. Leikkaa ylimääräinen marsipaani kakun alareunan mukaan.
 
Kasta sivellin limen vihreään tomuväriin ja sipaise väriä sinne tänne kakun pintaan.
 
 

Suihkaise kakun pintaan helmiäissprayta ja pursota tummalla suklaalla kiemurat kakun pintaan.

Kiinnitä koristeet sulatetulla suklaalla kakun pintaan.

 

 

18010408_411752335853447_777812551157644

Koristeet kannattaa valmistaa ainakin pari päivää aikaisemmin, jotta ne ehtivät kuivua.