SRIRACHA-HUNAJAMARINOIDUT BROILERIN KOIPINUIJAT
2 kg broilerin koipinuijia
marinadi:
1/2 dl oliiviöljyä
1 dl juoksevaa hunajaa
3/4 dl Sriracha-kastiketta
3/4 dl makeaa soijaa (Ketjap Manis)
1/2 dl riisiviinietikkaa
2 tl suolaa
2 tl mustapippurirouhetta
Sekoita marinadin ainekset kannellisessa kulhossa ja kääntele koipinuijat joukkoon niin että ne ovat kauttaaltaan marinadissa. Anna marinoitua jääkaapissa yön yli.
Ota nuijat huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen grillaamista. Grillaa koivet kypsiksi, tähän kannattaa varata aikaa ainakin 30 minuuttia ja vähän kauemminkin.
JUUSTOKASTIKE
1 1/2 dl kuohukermaa
200 g cheddar-sulatejuustoviipaleita
1/4 tuore habanero hienonnettuna
mustapippuria myllystä
Kuumenna kerma kattilassa ja lisää siihen sulatejuustoviipaleet. Käännä levy pois päältä ja sekoittele, kunnes juusto on sulanut.
Lisukkeeksi sopii myös mm. tacokuoret, avokado, mangosalsa sekä tomaatti-kevätsipulisalsa.
Viinilasillinen: meille uusi tuttavuus Zensa Fiano Organico, joka sopikin tälle makean tuliselle ruoalle erinomaisesti.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.