17795858_404970013198346_175592133017618

SRIRACHA-HUNAJAMARINOIDUT BROILERIN KOIPINUIJAT

 

2 kg broilerin koipinuijia

 

 

 

marinadi:

1/2 dl oliiviöljyä

1 dl juoksevaa hunajaa

3/4 dl Sriracha-kastiketta

3/4 dl makeaa soijaa (Ketjap Manis)

1/2 dl riisiviinietikkaa

2 tl suolaa 

2 tl mustapippurirouhetta

 

 

 

 

Sekoita marinadin ainekset kannellisessa kulhossa ja kääntele koipinuijat joukkoon niin että ne ovat kauttaaltaan  marinadissa. Anna marinoitua jääkaapissa yön yli.

Ota nuijat huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen grillaamista. Grillaa koivet kypsiksi, tähän kannattaa varata aikaa ainakin 30 minuuttia ja vähän kauemminkin.

 

17795722_404970039865010_668251836481662

JUUSTOKASTIKE

 

1 1/2 dl kuohukermaa

200 g cheddar-sulatejuustoviipaleita

1/4 tuore habanero hienonnettuna

mustapippuria myllystä 

 

 

 

Kuumenna kerma kattilassa ja lisää siihen sulatejuustoviipaleet. Käännä levy pois päältä ja sekoittele, kunnes juusto on sulanut. 

 

 

17799115_404969999865014_591033372770437

Lisukkeeksi sopii myös mm. tacokuoret, avokado, mangosalsa sekä tomaatti-kevätsipulisalsa.

 

 

17799163_404970003198347_414228535269748

Viinilasillinen: meille uusi tuttavuus Zensa Fiano Organico, joka sopikin tälle makean tuliselle ruoalle erinomaisesti.