SNICKERS-KÄÄRETORTTU
kääretorttupohja:
4 kananmunaa
1 1/2 dl fariinisokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
kinuskikerma:
2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria
täytteeksi:
vaahdotettu kinuskikerma
3 dl suolapähkinöitä
kuorrutus:
1 1/2 dl kuohukermaa
200 g laadukasta tummaa (80 %) suklaata
koristeluun:
suolapähkinöitä
Aloita kinuskikerman valmistamisella: mittaa kerma ja fariinisokeri kattilaan ja kiehauta. Kaada seos kulhoon ja peitä kelmulla. Anna jäähtyä jääkaapissa yön yli. Kerman tulee olla tarpeeksi kylmää jotta se vaahtoutuu, joten muutaman tunnin viilennys jääkaapissa ei riitä.
Kääretorttupohja: Vatkaa kananmunat ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja siivilöi vaahdon joukkoon. Kääntele varovasti sekaisin. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 225 asteisessa uunissa noin 7 minuuttia..
Kumoa kypsä kääretorttulevy leivinpaperin päälle, johon olet ripotellut sokeria. Anna jäähtyä.
Vatkaa kinuskikerma vaahdoksi ja levitä se jäähtyneen pohjan päälle. Ripottele suolapähkinät täytteen päälle. Rullaa anna kääretortun vetäytyä hetki jääkaapissa.
Paloittele kuorrutteen suklaa kulhoon.
Kiehauta kerma kattilassa. Kaada kuuma kerma suklaapalojen päälle kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Valuta kuorrute kääretortun päälle ja ripottele pinnalle suolapähkinöitä. Nosta kääretorttu jääkaappiin, jotta kuorrutus jähmettyy.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.