20170429_144325.jpg

RAHKAMUNKIT

32 kpl

 

 

250 g maitorahkaa

50 g voita sulatettuna

1 kananmuna

3/4 tl suolaa

1/2 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

3 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

 

 

 

paistamiseen:

noin 1 1/2 l rypsiöljyä

 

 

 

pinnalle:

Siro erikoishienoa sokeria

 

 

 

Sekoita keskenään rahka, voisula, kananmuna, suola ja sokerit. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhojen joukkoon ja lisää rahkaseokseen. Jaa taikina 32 osaan ja pyörittele taikinasta pieniä palloja, halkaisijaltaan noin 3 cm.

 

Paista munkit kuumassa öljyssä esim. wok-pannussa kullanruskeiksi. 

 

Nosta reikäkauhan avulla lautaselle kolminkertaisen talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva imeytyy paperiin. Kierittele lämpimät munkit sokerissa ja tarjoile heti.

 

 

HAUSKAA VAPPUA KAIKILLE!