17992259_410691135959567_919200019340547

RÖSTIPERUNAT

10-12 kpl

 

 

6 Rosamundaa (noin 600 g)

1 valkosipulinkynsi puristettuna

1 tl suolaa

1 1/2 dl juustoraastetta

3/4 dl ruohosipulisilppua

 

 

 

paistamiseen:

voita

 

 

 

Kuori perunat ja raasta ne karkeaksi raasteeksi. Sekoita joukkoon loput ainekset. Paista voissa miedolla lämmöllä välillä käännellen, kunnes ovat kypsiä.

 

 

 

 

SHERRY-PUNAVIINILIEMESSÄ HAUDUTETTUA KARITSANPOTKAA

 

3 karitsanpotkaa (noin 1 kg yhteensä)

valkosipuli-rosmariinisuolaa (Maldon)

mustapippuria myllystä 

rosmariinin makuista oliiviöljyä

voita

3 porkkanaa 

1 palsternakka

2 isoa punasipulia 

8 valkosipulin kynttä 

1/2 dl muscovadosiirappia 

2 tummaa fondikuutiota

1 prk (2 dl) Demi Glace 

3 laakerinlehteä 

1 rkl viherpippureita rouhittuna 

1 tl mustapippurirouhetta 

3 dl puolikuivaa sherryä 

3 dl täyteläistä punaviiniä 

1 ruukku tuoretta timjamia

5 oksaa tuoretta rosmariinia 

 

 

 

siivilöidyn liemen suurustukseen:

2 rkl maissijauhoja 

tilkka kylmää vettä

 

 

 

Ota lihat hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Mausta potkat joka puolelta rosmariini-valkosipulisuolalla ja mustapippurilla. Kuumenna paistinpannu ja laita siihen nokare voita ja loraus öljyä. Ruskista potkat joka puolelta ja siirrä pataan.

 

Kuori ja viipaloi porkkanat ja palsternakat. Kuori ja paloittele sipulit. Kuori ja viipaloi valkosipulin kynnet. Paista kasviksia voi-öljyseoksessa, kunnes ne hieman pehmenevät ja siirrä ne pataan lihojen päälle. Lisää pataan myös Demi Glace, fondikuutiot, laakerinlehdet, mausteet, sherry, punaviini ja tuoreet yrtit.

 

Laita kansi päälle ja nosta pata 150 asteiseen uuniin 3-4 tunniksi. 

Kun liha on niin kypsää että se irtoaa itsestään luista, nosta lihat varovasti pois padasta lautaselle. Siivilöi liemi puhtaaseen kattilaan. Sekoita maissijauho vesitilkkaan ja sekoita suurus siivilöidyn liemen joukkoon ja kiehauta.

 

 

17992220_410691109292903_868231005596232

Viinilasillinen: Symington Altano Organic