PIENET KUHA-KATKARAPUMUREKKEET
300 g kuhafileetä
1 pss (180 g) katkarapuja
2 valkosipulin kynttä
2 kananmunan keltuaista
1/2 dl kuohukermaa
3 rkl makeaa chilikastiketta
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippurirouhetta
1 mm cayennepippuria
1/2 tl chilijauhetta
Laita kaikki kuha-katkarapupihvien kaikki ainekset monitoimikoneeseen ja soseuta ainekset tasaiseksi massaksi.
Jaa massa voidellun muffinssivuoan koloihin ja peitä vuoka foliolla.
Laita muffinssipelti uunipannulle vesihauteeseen ja kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 35-45 minuuttia.
Halutessasi voit kypsentää murekkeen myös isossa vuoassa. Kypsennysaika on silloin noin 60 minuuttia.
CAVA-KASTIKE
5 dl hummerilientä fondista
4 dl kuivaa cavaa
2 dl kuohukermaa
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
mustapippuria myllystä
nokare voita
Mittaa kasariin hummeriliemi, 3 1/2 dl cavaa, suola, sokeri sekä mustapippuria myllystä. Keitä kasaan, kunnes jäljellä on enää noin kolmasosa, tähän menee noin 45 minuuttia.
Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Sekoita nokare voita, kermavaahto sekä 1/2 dl cavaa kastikkeen joukkoon juuri ennen tarjoilua.
LISÄKSI:
voissa paistettua vihreää parsaa, mausta suolalla ja mustapippurilla
JUUSTOISET PERUNAKROKETIT
1 kg jauhoisia perunoita (Rosamunda)
2 valkosipulinkynttä
3 rkl huoneenlämpöistä voita
1 pala (125 g) vastaraastettua parmesaania
2 rkl ruohosipulisilppua
2 maustemittaa valkopippuria
Chili Explosionia myllystä
leivitykseen:
1 1/2 dl vehnäjauhoja
2-3 kananmunaa (koosta riippuen)
3 1/2 dl panko-jauhoja
Kuori ja kuutioi perunat ja kuori valkosipulinkynnet. Keitä suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Kaada vesi pois ja soseuta sähkövatkaimella. Vatkaa joukkoon voi, parmesanraaste ja ruohosipulisilppu. Mausta Clili Explosionilla ja valkopippurilla. Laita seos jääkaappiin noin 2 tunniksi. Halutessasi voit valmistaa ruoan tähän pisteeseen jo edellisenä päivänä.
Pyörittele seoksesta halkaisijaltaan noin 3 cm palloja.
Mittaa yhdelle laakealle lautaselle vehnäjauhot, toiselle oanko-jauhot ja kolmannelle kananmunat ja vatkaa kananmunien rakenne rikki.
Pyörittele perunapallerot ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi panko-jauhoissa.
Kuumenna paistinpannulla noin parin sentin kerros öljyä. Paista perunapallerot kuumassa öljyssä ensin toiselta puolelta, kunnes pinta on kullanruskea, käännä varovasti ja paista vielä toiselta puolelta.
Siirrä perunapallerot varovasti lautaselle kolminkertaisen talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva imeytyy paperiin. Tarjoile heti.
Viinilasillinen: Parés Baltà 'b' Cava Brut
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.