17904305_408387396189941_742041928484399

PIENET KUHA-KATKARAPUMUREKKEET

 

300 g kuhafileetä

1 pss (180 g) katkarapuja

2 valkosipulin kynttä

2 kananmunan keltuaista

1/2 dl kuohukermaa

3 rkl makeaa chilikastiketta

1 tl suolaa

1/2 tl mustapippurirouhetta

1 mm cayennepippuria

1/2 tl chilijauhetta

 

 

 

Laita kaikki kuha-katkarapupihvien kaikki ainekset monitoimikoneeseen ja soseuta ainekset tasaiseksi massaksi. 

Jaa massa voidellun muffinssivuoan koloihin ja peitä vuoka foliolla.

Laita muffinssipelti uunipannulle vesihauteeseen ja kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 35-45 minuuttia.

Halutessasi voit kypsentää murekkeen myös isossa vuoassa. Kypsennysaika on silloin noin 60 minuuttia.

 

 

 

CAVA-KASTIKE

 

5 dl hummerilientä fondista

4 dl kuivaa cavaa

2 dl kuohukermaa 

1 tl suolaa

1 rkl sokeria 

mustapippuria myllystä 

nokare voita 

 

 

 

Mittaa kasariin hummeriliemi, 3 1/2 dl cavaa, suola, sokeri sekä mustapippuria myllystä. Keitä kasaan, kunnes jäljellä on enää noin kolmasosa, tähän menee noin 45 minuuttia. 

Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Sekoita nokare voita, kermavaahto sekä 1/2 dl cavaa kastikkeen joukkoon juuri ennen tarjoilua. 

 

 

 

 

LISÄKSI:

voissa paistettua vihreää parsaa, mausta suolalla ja mustapippurilla

 

 

 

JUUSTOISET PERUNAKROKETIT

 

1 kg jauhoisia perunoita (Rosamunda)

2 valkosipulinkynttä

3 rkl huoneenlämpöistä voita

1 pala (125 g) vastaraastettua parmesaania

2 rkl ruohosipulisilppua

2 maustemittaa valkopippuria

Chili Explosionia myllystä

 

 

 

leivitykseen:

1 1/2 dl vehnäjauhoja

2-3 kananmunaa (koosta riippuen)

3 1/2 dl panko-jauhoja

 

 

 

Kuori ja kuutioi perunat ja kuori valkosipulinkynnet. Keitä suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Kaada vesi pois ja soseuta sähkövatkaimella. Vatkaa joukkoon voi, parmesanraaste ja ruohosipulisilppu. Mausta Clili Explosionilla ja valkopippurilla. Laita seos jääkaappiin noin 2 tunniksi. Halutessasi voit valmistaa ruoan tähän pisteeseen jo edellisenä päivänä.

 

Pyörittele seoksesta halkaisijaltaan noin 3 cm palloja.

Mittaa yhdelle laakealle lautaselle vehnäjauhot, toiselle oanko-jauhot ja kolmannelle kananmunat ja vatkaa kananmunien rakenne rikki.

Pyörittele perunapallerot ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi panko-jauhoissa.

 

Kuumenna paistinpannulla noin parin sentin kerros öljyä. Paista perunapallerot kuumassa öljyssä ensin toiselta puolelta, kunnes pinta on kullanruskea, käännä varovasti ja paista vielä toiselta puolelta.

Siirrä perunapallerot varovasti lautaselle kolminkertaisen talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva imeytyy paperiin. Tarjoile heti.

 

 

17884042_408387376189943_161005846011592

Viinilasillinen: Parés Baltà 'b' Cava Brut