17523340_408420266186654_241299107520101

PARSAKEITTO 

 

3 valkosipulin kynttä

6 salottisipulia

nokare voita

1 nippu valkoista parsaa (500 g)

2 keskikokoista perunaa (Rosamunda)

5 dl vettä

2 kasvisfondikuutiota

2 dl kuohukermaa

1 pkt Koskenlaskija Voimakas-sulatejuustoa

mustapippuria myllystä

(suolaa)

 

 

 

 

Kuori ja silppua sipulit, kuullota hetki voissa kattilassa. Kuori parsat nupun alapuolelta ja leikkaa 4-5 osaan. Kuori perunat ja leikkaa lohkoiksi.

Lisää parsat ja peruna kattilaan  ja kääntele sekaisin.

Lisää vesi ja kasvisfondikuutiot ja keitä kunnes kasvikset ovat pehmeitä (noin 30-45 minuuttia).

Lisää Koskenlaskija ja soseuta keitto. Lisää kerma ja mausta mustapippurilla. Kiehauta. Ohenna keittoa lorauksella kermaa, jos keitto tuntuu liian paksulta. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Itse en laittanut, koska pekoni on niin suolaista.

Tarjoa lisäksi rapeaksi paistettua pekonia sekä valkosipulilla ja timjamilla maustettuja kierresämpylöitä.

 

17757247_408420276186653_422633950072891

Viinilasillinen: Villa Conchi Cava Brut