PÄÄSIÄISEN MARENKIMALJAT
4-6 annosta
marenki:
4 kananmunan valkuaista
2 1/2 dl Siro erikoishienoa sokeria
2 tl maizenaa
1 tl valkoista balsamicoa
Amarula-mousse:
4 dl kuohukermaa vaahdotettuna
1 prk (250 g) Mascarponejuustoa
1 1/2 dl Amarula-likööriä
4 rkl tomusokeria
4 liivatelehteä
1/2 dl kiehuvan kuumaa Amarula-likööriä
lisäksi:
2 prk säilykemangoviipaleita
4-6 passionhedelmää (1 passionhedelmä/annos)
tuoretta minttua tai sitruunamelissaa
MARENGIT:
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää vaniljasokeri ja sokeri ja pienissä erissä koko ajan vatkaten. Siivilöi joukkoon maissijauho ja vatkaa sekaisin. Lisää lopuksi balsamico. Piirrä leivinpaperiin 2 ympyrää kakkuvuokaa apuna käyttäen. Käännä paperi ja pursota pyöreät marenkipohjat.
Paista 125 asteisessa uunissa 1 h 45 min - 2 h. Anna marenkien jäähtyä ja irrota vasta sitten leivinpaperista.
AMARULA-MOUSSE:
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Sekoita kermavaahdon joukkoon mascarpone, 1 1/2 dl Amarula-likööriä sekä tomusokeri. Kuumenna loppu 1/2 dl likööriä esim. kahvikupissa mikrossa kiehuvan kuumaksi. Purista liivatelehdistä vesi ja liuota ne kuumaan likööriin. Vatkaa seos ohuena nauhana huolellisesti mascarponevaahdon joukkoon.
Lusikoi mousse pursotinpussiin ja anna hyytyä jääkaapissa pari tuntia.
KOKOA MALJAT VASTA JUURI ENNEN TARJOILUA, JOTTA MARENKI SÄILYTTÄÄ RAPSAKKUUTENSA!
Leikkaa mangoviipaleet pieniksi kuutioiksi. Säästä kuitenkin muutama viipale koristelua varten.
Laita neljään-kuuteen (riippuen siitä minkä kokoiset annokset haluat) tarjoiluastiaan kerroksittain mangokuutioita, Amarula-moussea sekä marenkia.
Koristele mangoviipaleella, passionhedelmällä ja mintulla tai sitruunamelissalla. Tarjoile heti.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.