Omenaiset%20kyljykset.jpg

OMENAISET PORSAANKYLJYKSET 

 

6 porsaankyljystä

suolaa myllystä 

mustapippuria myllystä 

nokare voita + tilkka oliiviöljyä 

 

 

 

lisäksi:

1 punainen habanero

2 sipulia lohkoina

6 valkosipulinkynttä viipaloituna

2 omenaa lohkoina

3 rkl juoksevaa hunajaa

2 tl suolaa

1 rkl pippurisekoitusta

2 tl paprikajauhetta

3 rkl Calvados

1 tlk (0,33 l) kuivaa omenasiideriä

 

 

 

 

Mausta kyljykset molemmin puolin suolalla ja mustapippurilla ja ruskista ne voin ja oliiviöljyn seoksessa.

Laita kyljykset paistopussiin. 

Haltaise habanero ja poista siemenet ja kalvot. Leikkaa habaneron puolikkaat suikaleiksi.

Lisää kyljysten päälle habanerosuikaleet, viipaloidut valkosipulinkynnet, sekä sipuli- ja omenalohkot.

Sekoita kulhossa hunaja, suola, pippurisekoitus, paprikajauhe, calvados sekä siideri. Kaada seos kyljysten päälle paistopussiin.

Sulje paistopussi ja leikkaa siihen pieni reikä, jotta ilma pääsee ulos.

Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 1 1/2 tuntia.

Tarjoa esim. perunamuusin kera.

 

Omenaiset%20kyljykset2.jpg

Viinilasillinen: Il Proprio Sangiovese