KIERRESÄMPYLÄT
16 kpl
50 g hiivaa
5 dl lämmintä vettä
1/2 rkl suolaa
2 rkl siirappia
1/2 dl öljyä
noin 11-12 dl sämpyläjauhoja
täyte:
150 g pehmeää voita
8 valkosipulinkynttä puristettuna
timjaminlehtiä, niin paljon kuin jaksat nyppiä
Vaivaa taikina kimmoisaksi ja anna kohota peitettynä kaksinkertaiseksi.
Sekoita valkosipuli ja timjaminlehdet voin joukkoon.
Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä valkosipuli-timjamivoi taikinalevylle. Kääri rullalle ja leikkaa 16 osaan. Anna kohota pellillä peitettynä. Paista 200 asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia.
Tällä kertaa sämpylät tarjoiltiin valkoisen parsakeiton kera.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.