17883786_406129679749046_118632839726232

KIERRESÄMPYLÄT

16 kpl

 

50 g hiivaa

5 dl lämmintä vettä

1/2 rkl suolaa

2 rkl siirappia

1/2 dl öljyä

noin 11-12 dl sämpyläjauhoja

 

 

 

täyte:

150 g pehmeää voita 

8 valkosipulinkynttä puristettuna 

timjaminlehtiä, niin paljon kuin jaksat nyppiä

 

 

 

 

Vaivaa taikina kimmoisaksi ja anna kohota peitettynä kaksinkertaiseksi.

Sekoita valkosipuli ja timjaminlehdet voin joukkoon.

Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä valkosipuli-timjamivoi taikinalevylle. Kääri rullalle ja leikkaa 16 osaan. Anna kohota pellillä peitettynä. Paista 200 asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia. 

 

 

Tällä kertaa sämpylät tarjoiltiin valkoisen parsakeiton kera.