17953017_409154916113189_169317814571703

GRILLATUT KARITSAN SISÄFILEET

 

noin 300 g karitsan sisäfileitä (5 kpl)

 

 

marinadi:

2 rkl sherryä 

2 rkl oliiviöljyä 

2 rkl muscovadosiirappia

1/2 tl suolaa 

1/2 tl mustapippurirouhetta 

1/2 tl viherpippureita rouhittuna

2 valkosipulinkynttä silputtuna 

muutama oksa tuoretta timjamia

muutama oksa tuoretta rosmariinia

 

 

 

Sekoita marinadin ainekset kannellisessa kulhossa. Kääntele sekaan karitsanfileet ja anna marinoitua jääkaapissa yön yli. 

Ota fileet huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen grillaamista.

 

 

 

 

SHERRY-PUNAVIINIKASTIKE

 

nokare voita

1 iso punasipuli silputtuna

3 valkosipulinkynttä viipaloituna

1 porkkana

1 palsternakka

2 dl täyteläistä punaviiniä

2 dl puolikuivaa sherryä

2 dl Demi Glace-kastikepohjaa

2 tummaa fondikuutiota

3 laakerin lehteä

3 rkl muscovadosiirappia

2 rkl viikunabalsamicoa 

1/2-1 tl suolaa

1 tl mustapippurirouhetta

muutama oksa tuoretta timjamia

muutama oksa tuoretta rosmariinia

 

 

 

Silppua punasipuli ja kuullota sitä hetki voissa, jotta se pehmenee. Kuori ja viipaloi kasvikset ja lisää kattilaan.

Lisää punaviini ja sherry.

Mittaa loput ainekset kattilaan ja keitä puolisen tuntia. 

Siivilöi puhtaaseen kattilaan ja suurusta tarvittaessa, itse en suurustanut.

Suurustaminen: Sekoita 1 rkl maissijauhoja ja 1/2 dl kylmää vettä. Lisää suurus ohuena nauhana siivilöidyn kastikkeen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kiehauta ja lisää halutessasi vielä nokare voita kiiltoa antamaan.

 

 

 

 

VALKOSIPULI-KERMAPERUNAT

 

1 kg jauhoisia perunoita (Rosamunda)

6 valkosipulin kynttä hienonnettuna (maun mukaan)

suolaa ja valkopippuria myllystä

4 dl kuohukermaa

 

 

 

pinnalle:

100-150 g juustoraastetta 

 

 

 

Kuori ja viipaloi perunat. Laita perunaviipaleet voideltuun vuokaan kerroksittain hienonnetun valkosipulin, suolan ja valkopippurin kanssa. Kaada päälle kerma. Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 1 1/2 tuntia. Voit välillä vähän sekoitella perunoita. Ripottele pinnalle juustoraaste kypsennyksen loppupuolella.

 

Lisäksi lautasella pekoniin kiedottua grillattua parsaa.

 

17951767_409154939446520_467923057633993

Viinilasillinen: Nederburg Winemaster's Reserve Shiraz, joka sopi tosi hyvin tälle ruoalle. Tästä viinistä tulikin meille yksi ehdoton suosikki tämän kesän grilliherkuille.