18010328_410691195959561_788000630078530

Itse tehdyt dippikastikkeet ovat paljon maukkaampia kuin kaupan valmisdipit, ja valmistuvat varsin vaivattomasti.

 

 

 

PAAHDETTU VALKOSIPULIDIPPI

 

150 g creme fraichea

1 paahdetun valkosipulin kynnet

1/2 tl suolaa

ripaus sokeria

mustapippuria myllystä

 

 

 

Leikkaa valkosipulista "hattu" pois, kääri se folioon ja paahda 200 asteisessa uunissa (tai grillaa) puolisen tuntia. Kynnet kannattaa irrotella kuoristaan lämpiminä. 

Purista kuoritut kynnet valkosipulipuristimella ja sekoita creme fraichen joukkoon. Mausta suolalla, sokerilla ja mustapippurilla. Anna maukujen tasaantua jääkaapissa vähintään puolisen tuntia.

 

 

 

 

SRIRACHA-DIPPI

 

200 g kermaviiliä

3-4 rkl Sriracha-kastiketta

ripaus sokeria

suolaa myllystä

mustapippuria myllystä

 

 

 

Sekoita ainekset keskenään ja anna makujen tasaantua jääkaapissa vähintään puoli tuntia.

 

 

 

 

VAMPYREE-DIPPI

 

200 g kermaviiliä

3-4 tl Poppamiehen Vampyree-tahnaa

 

 

Sekoita Vampyree kermaviilin joukkoon ja anna makujen tasaantua jääkaapissa vähintään puolisen tuntia.

 

 

 

 

18699985_430533087308705_652316234695328

VALKOSIPULIDIPPI

 

150 g creme fraichea

2 valkosipulinkynttä puristettuna 

1/2 tl suolaa

ripaus sokeria

mustapippuria myllystä

 

 

 

Sekoita kaikki ainekset keskenään. Anna maukujen tasaantua jääkaapissa vähintään puolisen tuntia.