BLINIT
noin 10 kpl
3 dl turkkilaista jogurttia
15 g hiivaa
2 dl tattarijauhoa
1 tl sokeria
1 tl suolaa
1 dl täysmaitoa
1 rkl voita
1 kananmuna
Lämmitä jogurtti kädenlämpöiseksi ja sulata siihen hiiva, lisää sokeri ja jauhot. Anna kohota pari tuntia huoneenlämmössä (kaksinkertaiseksi) tai jääkaapissa yli yön.
Erottele kananmunan keltuainen ja valkuainen.
Kiehauta maito ja voi. Sekoita suola, kuuma maito-voiseos ja keltuainen taikinan joukkoon. Kääntele lopuksi jokkoon kovaksi vaahdoksi vatkattu valkuainen.
Paista voissa blinipannulla.
LOHIMOUSSE
200 g kylmäsavulohi-tuorejuustoa
150 g kylmäsavulohi-siivuja
2-3 rkl creme fraichea
1/2 sitruunan mehu
mustapippuria myllystä
1 nippu kevätsipulia silputtuna
Mittaa tuorejuusto, lohisiivut ja creme fraiche monitoimikoneen kulhoon ja surauta tasaiseksi massaksi. Sekoita lusikalla joukkoon ruohosipulisilppu, puolikkaan sitruunan mehu ja reilusti mustapippuria myllystä.
LISÄKSI
avokadoa
kirjolohen mätiä
keitettyjä kananmunia
suolaa myllystä
mustapippuria myllystä
Viinilasillinen: Parés Baltà 'b' Cava Brut, oli todella hyvä kuohari ja sopi erittäin hyvin yhteen blinien kanssa.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.