Blini.jpg

BLINIT

noin 10 kpl

 

3 dl turkkilaista jogurttia

15 g hiivaa

2 dl tattarijauhoa

1 tl sokeria

1 tl suolaa

1 dl täysmaitoa

1 rkl voita

1 kananmuna

 

 

 

Lämmitä jogurtti kädenlämpöiseksi ja sulata siihen hiiva, lisää sokeri ja jauhot. Anna kohota pari tuntia huoneenlämmössä (kaksinkertaiseksi) tai jääkaapissa yli yön.

Erottele kananmunan keltuainen ja valkuainen.

Kiehauta maito ja voi. Sekoita suola, kuuma maito-voiseos ja keltuainen taikinan joukkoon. Kääntele lopuksi jokkoon kovaksi vaahdoksi vatkattu valkuainen.


Paista voissa blinipannulla.

 

 

 

LOHIMOUSSE

 

200 g kylmäsavulohi-tuorejuustoa

150 g kylmäsavulohi-siivuja

2-3 rkl creme fraichea

1/2 sitruunan mehu

mustapippuria myllystä

1 nippu kevätsipulia silputtuna

 

 

 

Mittaa tuorejuusto, lohisiivut ja creme fraiche monitoimikoneen kulhoon ja surauta tasaiseksi massaksi. Sekoita lusikalla joukkoon ruohosipulisilppu, puolikkaan sitruunan mehu ja reilusti mustapippuria myllystä. 

 

 

 

LISÄKSI

 

avokadoa

kirjolohen mätiä

keitettyjä kananmunia

suolaa myllystä

mustapippuria myllystä

 

 

 

Viinilasillinen: Parés Baltà 'b' Cava Brut, oli todella hyvä kuohari ja sopi erittäin hyvin yhteen blinien kanssa.