17191101_390787191283295_485799559047952

Päätin tehdä itse tomaattisalsakastiketta ja nyt oli kyllä niin onnistunut kokeilu että tämän jälkeen en enää ikinä osta kaupan valmiskastikkeita tex mex-hyllystä =).

 

 

TOMAATTISALSA

 

1 iso punasipuli silputtuna

5 valkosipulin kynttä silputtuna

tilkka oliiviöljyä

1 prk tomaattimurskaa (Mutti)

4 tomaattia

1 punainen paprika 

1 tuore habanero (tai 1 rkl Poppamiehen habaneroviipaleita) silputtuna

1 1/2 rkl ruokokidesokeria

2 tl suolaa

1 1/2 tl mustapippurirouhetta

1 tl juustokuminaa

1 tl korianteria

2 rkl punaviinietikkaa

 

 


Aloita kalttaamalla tomaatit: Leikkaa tomaatteihin ristiviillot ja upota ne 30–60 sekunniksi kiehuvaan veteen. Nosta tomaatit reikäkauhalla pois kiehuvasta vedestä ja jäähdytä ne kylmän juoksevan veden alla. Irrota kuoret, poista kovat kantaosat ja leikkaa tomaatit mahdollisimman pieniksi kuutioiksi.

Halkaise pesty paprika ja chili, poista siemenet ja silppua mahdollisimman pieniksi kuutioiksi.

Kuullota sipulisilppua öljyssä hetki, kunnes se pehmenee.

Lisää paprika- ja chilisilput kattilaan ja kuullota vielä hetki. Lisää sitten tomaattisilppu, tomaattimurska, mausteet ja etikka ja keitä miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia. 

Jaa salsakastike lasipurkkeihin, jäähdytä ja anna makujen tasaantua jääkaapisssa yön yli.

 

 

VINKKI! Tällä reseptillä salsan tulisuus on minun makuni mukaan medium (tosin itse käytän chiliä aika reilusti lähes kaikkiin ruokiin) eli jos haluat tulisempaa salsaa, lisää chilin määrää.