PORSAAN SISÄFILEE
1 porsaan sisäfilee (noin 500 g)
2 rkl jallusinappia
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl juoksevaa hunajaa
3 valkosipulinkynttä puristettuna
1 tl suolaa
1 tl pippurisekoitusta
tuoretta timjamia
Ota filee hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Sekoita sinapin joukkoon hunaja, öljy ja mausteet. Sivele seos fileen pintaan. Asettele päälle timjaminoksat.
Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 30-45 minuuttia.
PERUNA-PALSTERNAKKAMUUSI
2 palsternakkaa (300 g)
6 Rosamundaa (800 g)
50 g voita
noin 1-1 1/2 dl täysmaitoa
suolaa
Kuori ja kuutioi perunat ja palsternakat. Keitä suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Kaada vesi pois ja soseuta sähkövatkaimella. Vatkaa joukkoon voi ja lisää lopuksi kuumaa maitoa sen verran että saat sopivan jämäkän muusin. Mausta suolalla.
MALLASKASTIKE
nokare voita
1 pieni punasipuli silputtuna
2 dl vettä
1 dl kaljamaltaita
1 prk (2 dl) Demi Glace-kastikepohjaa
1 tumma fondikuutio
1 laakerin lehti
muutama timjaminoksa
1 rkl viikunabalsamicoa
2 rkl muscovadosiirappia
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippurirouhetta
Silppua punasipuli ja kuullota sitä hetki voissa, jotta se pehmenee.
Mittaa loput ainekset kattilaan ja keitä puolisen tuntia.
Siivilöi puhtaaseen kulhoon ja tarjoa porsaanfileen kera.
Viinilasillinen: Il Proprio Sangiovese
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.