16427727_372825376412810_628291906074732

PORSAAN SISÄFILEE

 

1 porsaan sisäfilee (noin 500 g)

2 rkl jallusinappia

2 rkl oliiviöljyä

2 rkl juoksevaa hunajaa 

3 valkosipulinkynttä puristettuna 

1 tl suolaa 

1 tl pippurisekoitusta

tuoretta timjamia

 

 

Ota filee hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Sekoita sinapin joukkoon hunaja, öljy ja mausteet. Sivele seos fileen pintaan. Asettele päälle timjaminoksat.

 

16473063_372825383079476_755254494008141

 

Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 30-45 minuuttia.

 

 

 

 

PERUNA-PALSTERNAKKAMUUSI

 

2 palsternakkaa (300 g)

6 Rosamundaa (800 g)

50 g voita

noin 1-1 1/2 dl täysmaitoa

suolaa

 

 

Kuori ja kuutioi perunat ja palsternakat. Keitä suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Kaada vesi pois ja soseuta sähkövatkaimella.  Vatkaa joukkoon voi ja lisää lopuksi kuumaa maitoa sen verran että saat sopivan jämäkän muusin. Mausta suolalla.

 

 

 

 

MALLASKASTIKE

 

nokare voita

1 pieni punasipuli silputtuna

2 dl vettä

1 dl kaljamaltaita

1 prk (2 dl) Demi Glace-kastikepohjaa

1 tumma fondikuutio

1 laakerin lehti

muutama timjaminoksa

1 rkl viikunabalsamicoa

2 rkl muscovadosiirappia

1/2 tl suolaa

1/2 tl mustapippurirouhetta

 

 

Silppua punasipuli ja kuullota sitä hetki voissa, jotta se pehmenee.

Mittaa loput ainekset kattilaan ja keitä puolisen tuntia. 

Siivilöi puhtaaseen kulhoon ja tarjoa porsaanfileen kera.

 

 

16472932_372825373079477_768670161927898

Viinilasillinen: Il Proprio Sangiovese