PERUNAVOHVELIT
noin 14 kpl
2 dl perunamuusia
2 kananmunan keltuaista
4 dl täysmaitoa
1 tl suolaa
2 dl spelttijauhoja
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
100 g sulatettua voita
2 kananmunan valkuaista vaahdotettuna
Sekoita perunamuusin joukkoon keltuaiset, maito, suola ja spelttijauhot. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhojen joukkoon ja lisää taikinaan. Sekoita joukkoon myös voisula. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele vaahto taikinan joukkoon.
Paista vohveliraudalla. Älä pinoa vohveleita päällekkäin, jotta ne pysyvät rapeina.
LOHIMOUSSE
200 g kylmäsavulohi-tuorejuustoa
150 g kylmäsavulohi-siivuja
2-3 rkl creme fraichea
1/2 sitruunan mehu
mustapippuria myllystä
1 nippu kevätsipulia silputtuna
Mittaa tuorejuusto, lohisiivut ja creme fraiche monitoimikoneen kulhoon ja surauta tasaiseksi massaksi. Sekoita lusikalla joukkoon ruohosipulisilppu, puolikkaan sitruunan mehu ja reilusti mustapippuria myllystä.
LISÄKSI
avokadoa
keitettyjä kananmunia
suolaa myllystä
mustapippuria myllystä
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.