Perunavohvelit.jpg

PERUNAVOHVELIT

noin 14 kpl

 

2 dl perunamuusia

2 kananmunan keltuaista

4 dl täysmaitoa

1 tl suolaa

2 dl spelttijauhoja

2 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

100 g sulatettua voita

2 kananmunan valkuaista vaahdotettuna

 

 

 

Sekoita perunamuusin joukkoon keltuaiset, maito, suola ja spelttijauhot. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhojen joukkoon ja lisää taikinaan. Sekoita joukkoon myös voisula. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele vaahto taikinan joukkoon.

Paista vohveliraudalla. Älä pinoa vohveleita päällekkäin, jotta ne pysyvät rapeina.

 

 

 

LOHIMOUSSE

 

200 g kylmäsavulohi-tuorejuustoa

150 g kylmäsavulohi-siivuja

2-3 rkl creme fraichea

1/2 sitruunan mehu

mustapippuria myllystä

1 nippu kevätsipulia silputtuna

 

 

 

Mittaa tuorejuusto, lohisiivut ja creme fraiche monitoimikoneen kulhoon ja surauta tasaiseksi massaksi. Sekoita lusikalla joukkoon ruohosipulisilppu, puolikkaan sitruunan mehu ja reilusti mustapippuria myllystä. 

 

 

 

LISÄKSI

 

avokadoa

keitettyjä kananmunia

suolaa myllystä

mustapippuria myllystä