Kuha-katkarapuburgeri.jpg

HAMPURILAISSÄMPYLÄT

8 kpl 

 

n. 10 dl sämpyläjauhoja (tai hiukan enemmän jos taikina vaikuttaa liian löysältä)

1 pss kuivahiivaa

2 tl suolaa

1/2 dl sokeria

2 1/2 dl vettä

1/2 dl täysmaitoa

60 g voita sulatettuna

1 kananmuna

 

 

pinnalle:

1 kananmuna,  vatkaa rakenne rikki

seesamin siemeniä

 

 

 

Mittaa monitoimikoneen kulhoon 6 dl sämpyläjauhoja, kuivahiiva, suola ja sokeri. Käynnistä kone ja anna käydä niin kauan kunnes ainekset ovat hyvin sekaisin. 

Lämmitä vesi ja maito n. 40-45 asteiseksi, eli se saa olla selvästi kädenlämpöä lämpimämpää jotta kuivahiiva alkaa toimia. Sekoita neste kuivien aineiden joukkoon. Lisää joukkoon voisula ja kananmuna ja vaivaa sekaisin. Lisää loput sämpyläjauhot desi-pari kerrallaan. Kaikkia jauhoja ei kannata lisätä kerralla, ettei taikinasta tule liian kovaa. Vaivaa taikina kimmoisaksi, ripottele pinnalle hieman jauhoja ja peitä liinalla. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. 

Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa kimmoisaksi. Jaa taikina 8 osaan ja pyöritä osat pulliksi. Anna kohota vielä pellillä liinan alla 30-60 minuuttia. 

Vatkaa kananmunan rakenne rikki ja voitele sämpylät. Ripottele pinnalle seesamin siemeniä. 

Paista 200 asteisessa uunissa noin  20 minuuttia. 

Anna jäähtyä hetki ennen kuin halkaiset sämpylät.

 

 

 

RAPEAT KUHA-KATKARAPUPIHVIT

 

300 g kuhafileetä

n. 230 g katkarapuja

2 valkosipulin kynttä

2 kananmunan keltuaista

1/4-1/2 dl kuohukermaa

3 rkl makeaa chilikastiketta

1 tl suolaa

1/2 tl mustapippurirouhetta

1 mm cayennepippuria

1/2 tl chilijauhetta

 

 

 

leivitykseen:

noin 2 dl panko-jauhoja

 

 

 

paistamiseen:

rypsiöljyä

 

 

 

Laita kaikki kuha-katkarapupihvien kaikki ainekset monitoimikoneeseen (ensin 1/4 dl kermaa ja lisää kermaa vähän kerrallaan jos tarve vaatii, massa saa jäädä melko jämäkäksi) ja soseuta ainekset tasaiseksi massaksi. Muotoile pihveiksi ja kääntele panko-jauhoissa.

 

Paista pihvit rapeaksi öljyssä, öljyä saa olla reilusti (noin sentin kerros) pannulla. Laita kypsät pihvit lautaselle 2-3 kertaisen talouspaperipalan päälle jotta ylimääräinen rasva imeytyy paperiin. 

 

 

 

LISÄKSI:

Hellmann's valkosipulimajoneesia 

Srirachaa

1 avokado viipaloituna 

Aura-juustoa

 

 

 

Kokoa burgerit:

Halkaise sämpylät ja halutessasi paista leikkuupinta voissa parilapannulla.

Täytä sämpylät majoneesilla, Srirachalla, kuha-katkarapupihvillä, Aura-juustolla ja avokadolla.

Tarjoile heti.

 

Viinilasillinen: Cono Sur Bicicleta Riesling