17155178_390787181283296_462522517092763

ENCHILADAT

8 kpl

 

jauhelihaseos:

1 sipuli silputtuna

3 valkosipulinkynttä silputtuna

tilkka oliiviöljyä

400 g naudan paistijauhelihaa

1 tuore habanero (tai 1 rkl Poppamiehen habaneroviipaleita)

1 tl juustokuminaa

1 tl korianteria

1 tl savustettua paprikajauhetta

1/2 tl suolaa

mustapippuria myllystä

1 prk Koskenlaskija Ruoka Cheddar

3 dl tomaattisalsakastiketta

(maun mukaan Poppamiehen savuchilijauhetta)

1/2 nippua kevätsipulia silputtuna

 

 

 

lisäksi:

8 vehnätortillaa

3 dl tomaattisalsakastiketta

1 pala (200 g) voimakasta cheddar-juustoa raastettuna

avokadoa

salaattia, kurkkua, tomaattia, kevätsipulia

 

 

 

Kuullota sipulisilput öljyssä. Lisää jauheliha ja paista kypsäksi. Sekoita joukkoon mausteet, Koskenlaskija ja 3 dl salsakastiketta. Maista ja lisää tarvittaessa vielä savuchilijauhetta (itse lisäsin noin 1/2 tl).

Jaa seos tortilloille ja kääri tortillat tiukaksi rullaksi.

 

17200877_390787227949958_168973490117465

 

Asettele kaikki kääröt vierekkäin kevyesti voideltuun uunivuokaan, levitä pinnalle vielä noin 3 dl tomaattisalsaa ja ripottele päälle juustoraastetta.

Gratinoi 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Ripottele päälle kevätsipulisilppua. Tarjoa heti raikkaan vihersalaatin sekä avokadon kera.

 

17155621_390787204616627_600316757716563

 

 

17203115_390787197949961_422392349282900

Viinilasillinen: Bearflag Dark Red Wine Blend