17202784_390787214616626_300974926705594

BROILERIN RINTAFILEETÄ KERMAISESSA VALKOVIINIKASTIKKEESSA

 

800 g broilerin ohutleikkeitä

suolaa myllystä

mustapippuria myllystä

voita

1 punasipuli

1 keskikokoisen purjon valkoinen osa

2 valkosipulinkynttä

2 omenaa

1/2 sitruunan raastettu kuori + mehu

2 rkl jallusinappia

4 dl kuivaa valkoviiniä

2 dl kuohukermaa

1 kanafondikuutio

1 tl mustapippurirouhetta

1 tl roseepippurirouhetta

1 tl suolaa

200 g ruohosipulituorejuustoa

 

 

 

koristeluun:

silputtua ruohosipulia

 

 

 

Ota broilerfileet huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen valmistamista. Mausta fileet molemmin puolin suolalla ja mustapippurilla ja paista fileet voissa kullanruskeiksi. Siirrä lautaselle odottamaan. 

Suikaloi punasipuli ja purjo sekä hienonna valkosipulinkynnet. Kuori ja kuutioi omenat. Kuullota punasipuli- ja purjosuikaleita voissa, kunnes ne hieman pehmenevät. Lisää pannulle myös hienonnettu valkosipuli sekä omenakuutiot ja jatka paistamista vielä hetki. 

Lisää joukkoon sitruunankuori ja mehu, sinappi, valkoviini, kerma, fondikuutio, mausteet sekä broilerfileet. Anna kiehua kannen alla noin puolisen tuntia. Käännä levy pois päältä ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Tarjoa esim. keitetyn basmatiriisin kera.

 

 

 

 

PARSAT

 

kattilallinen vettä (n. 2 litraa)

1/2 dl kuivaa valkoviiniä 

2 tl suolaa

1 tl sokeria

nippu vihreää parsaa

 

 

Huuhtele parsat ja taivuta varsia yksi kerrallaan pitäen kiinni molemmista päistä - parsa katkeaa itsestään siitä kohdasta, mihin kuiva osa päättyy. Halutessasi kuori parsat nupun alapuolelta kuorimaveitsellä.

Laita parsat kiehuvaan valkoviinillä, suolalla ja sokerilla maustettuun veteen ja keitä keskiteholla kannen alla 3-4 minuuttia jos ovat ohuita ja 5-8 minuuttia jos ovat paksumpia. Parsan tulee olla pehmeä mutta vielä napakka. Tarvittaessa voit kääriä kuumat valutetut parsat puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen odottamaan.

 

17103638_390787237949957_771299572843784

Viinilasillinen: Yalumba Y Series Riesling