BROILERIN RINTAFILEETÄ KERMAISESSA VALKOVIINIKASTIKKEESSA
800 g broilerin ohutleikkeitä
suolaa myllystä
mustapippuria myllystä
voita
1 punasipuli
1 keskikokoisen purjon valkoinen osa
2 valkosipulinkynttä
2 omenaa
1/2 sitruunan raastettu kuori + mehu
2 rkl jallusinappia
4 dl kuivaa valkoviiniä
2 dl kuohukermaa
1 kanafondikuutio
1 tl mustapippurirouhetta
1 tl roseepippurirouhetta
1 tl suolaa
200 g ruohosipulituorejuustoa
koristeluun:
silputtua ruohosipulia
Ota broilerfileet huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen valmistamista. Mausta fileet molemmin puolin suolalla ja mustapippurilla ja paista fileet voissa kullanruskeiksi. Siirrä lautaselle odottamaan.
Suikaloi punasipuli ja purjo sekä hienonna valkosipulinkynnet. Kuori ja kuutioi omenat. Kuullota punasipuli- ja purjosuikaleita voissa, kunnes ne hieman pehmenevät. Lisää pannulle myös hienonnettu valkosipuli sekä omenakuutiot ja jatka paistamista vielä hetki.
Lisää joukkoon sitruunankuori ja mehu, sinappi, valkoviini, kerma, fondikuutio, mausteet sekä broilerfileet. Anna kiehua kannen alla noin puolisen tuntia. Käännä levy pois päältä ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Tarjoa esim. keitetyn basmatiriisin kera.
PARSAT
kattilallinen vettä (n. 2 litraa)
1/2 dl kuivaa valkoviiniä
2 tl suolaa
1 tl sokeria
nippu vihreää parsaa
Huuhtele parsat ja taivuta varsia yksi kerrallaan pitäen kiinni molemmista päistä - parsa katkeaa itsestään siitä kohdasta, mihin kuiva osa päättyy. Halutessasi kuori parsat nupun alapuolelta kuorimaveitsellä.
Laita parsat kiehuvaan valkoviinillä, suolalla ja sokerilla maustettuun veteen ja keitä keskiteholla kannen alla 3-4 minuuttia jos ovat ohuita ja 5-8 minuuttia jos ovat paksumpia. Parsan tulee olla pehmeä mutta vielä napakka. Tarvittaessa voit kääriä kuumat valutetut parsat puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen odottamaan.
Viinilasillinen: Yalumba Y Series Riesling
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.