Bailey%C2%B4s-leivos.jpg

BAILEY'S -SUKLAALEIVOKSET

 

pohja:

175 g voita

1 1/2 dl kaakaojauhetta

1 dl vahvaa kahvia

2 dl sokeria

3 kananmunaa

1 rkl vaniljasokeria

3 dl vehnäjauhoja

1 1/2 tl leivinjauhetta

 

 

 

Bailey´s-kreemi:

170 g pehmeää voita 

3 rkl tomusokeria

1 dl Bailey´s-kermalikööriä

 

 

 

kuorrutus:

1 1/2 dl Bailey´s-kermalikööriä (halutessasi voit korvata osan likööristä kuohukermalla)

200 g laadukasta tummaa (80 %) suklaata

 

 


 
Sulata voi kattilassa. Sekoita kaakaojauhe ja kahvi joukkoon vispilällä. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita muna-sokerivaahtoon suklaaseos ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun neliövuokaan (30 cm x 30 cm) ja paista 175 asteessa noin 25 minuuttia, tarkista kypsyys tikulla. Anna pohjan jäähtyä kunnolla.

 

Vatkaa täytteen voi ja tomusokeri vaahdoksi. Lämmitä Bailey´s esim. mikrossa kädenlämpöiseksi ja lisää se  voi-tomusokeriseokseen voimakkaasti vatkaten. Levitä kreemi pohjan päälle ja laita hetkeksi jääkaappiin, jotta kreemi jähmettyy.

 

Paloittele kuorrutteen suklaa kulhoon.

Kiehauta Bailey´s kattilassa. Kaada kuuma Bailey´s suklaapalojen päälle kulhoon ja sekoita tasaiseksi.

Levitä suklaakuorrute jähmettyneen kreemin päälle ja nosta vuoka takaisin jääkaappiin, jotta kuorrutus jähmettyy. Nosta kakku leivinpaperin avulla pois vuoasta ja leikkaa 16 osaan neliöiksi.

 

VINKKI! Leivokset kannattaa tarjota vasta seuraavana päivänä, jotta maut ehtivät tasaantua rauhassa. Leivokset säilyvät jääkaapissa noin viikon, mutta voit halutessasi myös pakastaa leivokset. Sulata pakastetut leivokset jääkaapissa. 

 

Bailey%C2%B4s-leivos1.jpg