16708268_377717592590255_844945473175440

SUOLAKUORESSA KYPSENNETTY LOHI

 

1,5 kg:n painoinen, perattu kirjolohi

hienoa merisuolaa

sitruunapippuria

1 sitruuna

1 ruukku timjamia

2 kg karkeaa merisuolaa

 

 

 

Huuhdo kala ja pyyhi pinta talouspaperilla.

Mausta lohi sisältä suolalla ja sitruunapippurilla. Viipaloi sitruuna ja asettele viipaleet sekä timjamin oksat kalan sisään. Ripottele foliolla vuoratun vuoan pohjalle 2 cm kerros merisuolaa ja nosta kala suolapedille. Peitä kala kokonaan parin sentin suolakerroksella niin, että kalaa ei näy lainkaan. Kostuta suolaa hiukan vedellä suihkupullon avulla, jotta suola kovettuu kuoreksi. Painele folion reunat tiiviisti kalaa vasten.

 

16711534_377719222590092_225672168570294

 

Nosta vuoka 225 asteiseen uuniin ja kypsennä noin 45 minuuttia. Ota vuoka pois uunista ja anna kalan vetäytyä suolakuoren alla vartin verran.

Irrota suolakuori ja nahka ja tarjoile.

 

16730224_377717595923588_285257992694415

 

Lisukkeeksi sopii esimerkiksi Sitruunarisotto tai Halloumi-verigreippisalaatti.